COMUNICAT DE PRESA

USR și PNL pot asigura la Iași o majoritate solidă, de dreapta, opusă PSD, dacă liberalii se leapădă de cei doi penali notorii de la Primărie și de la CJ!

miercuri, 01 noiembrie 2023, 16:15
4 MIN
 USR și PNL pot asigura la Iași o majoritate solidă, de dreapta, opusă PSD, dacă liberalii se leapădă de cei doi penali notorii de la Primărie și de la CJ!

„USR va urmări întotdeauna să facă orice alianță cu forțe politice oneste din țara asta împotriva PSD, iar la Iași noi întindem o mână către PNL Iași, să ne aliem la alegerile locale din 2024, cu condiția excluderii urgente a lui Chirica și Alexe. Când vom vedea că începe vindecarea la PNL Iași și s-a realizat lepădarea de cele două racile penale, atunci ne putem așeza la masă și discuta inclusiv despre candidat comun la Primărie, dat de USR, și candidat comun la Consiliul Județean, propus de PNL”, a afirmat astăzi în cadrul unei conferințe senatorul Marius Bodea, candidatul desemnat de USR Iași pentru Primăria Municipiului reședință de județ. 

Declarația a fost făcută într-o conferință de presă la care au participat conducerile organizațiilor județene și municipale USR Iași, parlamentari și consilieri locali.

USR Iași nu va propune nici un candidat pentru funcția de viceprimar al Municpiului Iași, a explicat deputatul Filip Havârneanu, președintele organizației municipale, în contextul vacantării acesteia și pierderii majorității de către primarul Mihai Chirica și PNL. „Nu vom fi prezenți la vot, vom ieși din sală, tocmai pentru a nu exista alte discuții sau suspiciuni. Atâta timp cât în fruntea PNL îl avem pe Mihai Chirica, cel care în continuare gestionează tot ce se întâmplă în PNL, nu putem gira acest lucru, nu putem lăsa bugetul pe mâna unui penal, nu putem dezamăgi electoratul, toți ieșenii, ar fi ceva halucinant.

USR Iași este gata să negocieze cu cei de la PNL Iași, din momentul în care îl vor exclude pe Mihai Chirica. După ce se va întâmpla ceea ce solicităm, suntem pregătiți și ne asumăm o guvernare locală, o guvernare fără penali, o guvernare în care nu vedem găuri uriașe în buget, o guvernare care este în interesul cetățenilor și care nu prestează pentru a umple buzunarele anumitor persoane, politicieni sau copiii lor. Atâta timp cat PNL încă girează această situație, nu colaboram cu ei”, a mai declarat Filip Havârneanu.

„În toată această discuție despre funcții de viceprimar sau majorități în Consiliul Local ieșenii par că nu își găsesc nici un loc. Noi suntem într-un cvasifaliment, Primăria nu își onorează facturile către furnizori în valoare de zeci de milioane de euro, nu avem nici un proiect major demarat din fonduri naționale, europene sau prins în PNRR, 100.000 de ieșeni nu au cum să ajungă în mod decent dimineața la serviciu, ci stau blocați zeci de minute în trafic sau așteaptă alte zeci de minute în stațiile de tramvai și autobuz, avem 7000 de elevi care învață după-amiaza, pe întuneric iarna deoarece nu avem suficiente școlii, avem mii de familii tinere care nu știu unde să își ducă la grădiniță sau creșă copilul din cauză că nu sunt locuri. Ca să discutăm azi despre ce viceprimar s-ar putea alege, când putem trăi la fel de prost și fără sau cum să-și cârpească vreo majoritate prin compromisuri mizerabile și trădări penalul Chirica, mi se pare o jignire față de oameni și problemele lor”, a mai afirmat senatorul Marius Bodea. Acesta adaugă că singura șansă a Iașului o reprezintă o nouă administrație, una competentă, așa cum vedem că au orașele conduse de USR, care au intrat într-o nouă etapă de dezvoltare, orașe în care oamenii au încredere că nu mai sunt furați, unde sunt implementate proiecte și de 1 miliard de euro într-un mandat de 4 ani (față de 10 milioane de euro la Iași).

„Iașul este astăzi un oraș în care nu se mai lucrează nici cât să dea cineva o lopată de pământ, dar în care toate privilegiile au ajuns să se împartă între câțiva aleși care ajung să fure și mandatul primit de la oameni. Luptăm nu ca să ne impunem cele mai bune soluții pentru Iași și cele mai bune proiecte, ci cu hoția, blaturile în favoarea unui infractor cu o avere nejustificată, un corupt care înceacă să controleze toată politica locală prin aceleași metode brevetate de toți baronii din România, care, fără excepție, mai devreme sau mai târziu iau drumul pușcăriei. Tot felul de note de subsol ale istoriei le cântă în strună la un moment dat pentru un oscior de ros. Nu așa se construiește în mod sănătos o administrație!”, a mai afirmat Marius Bodea, candidatul USR la Primăria Municipiului Iași.

În final, Marius Bodea a anunțat că USR este dispus la Iași să facă o alianță bazată pe onestitate și care pune cetățeanul în centrul său cu un PNL care poate dovedi că dorește să se reformeze, care se poate lepăda măcar în ceasul al 12-lea de figurile sinistre ale lui Mihai Chirica și Costel Alexe, două personaje care au la activ multiple trimiteri în judecată pentru furt din banii publici și multe alte cercetări penale în curs și care continuă să spolieze bugetele Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași în scopul sporirii averii lor personale.

„Noi, astăzi, nu avem cu cine să facem o alianță cinstită împotriva PSD cu scopul de a da o majoritate solidă și în Consiliul Local și cel Județean. De aceea, solicitarea noastră onestă este către PNL, de a scăpa de cele două persoane certate cu legea și de toți trepădușii care le cântă în strună, ca să putem ulterior să facem administrație de dreapta la Iași fără nici un fel de compromis”, a încheiat Marius Bodea.

Comentarii