Vâlcea: Anchetă penală după ce în spaţiul public au apărut imagini cu mai mulţi câini agonizând pe străzile din Berbeşti

joi, 07 aprilie 2022, 18:34
1 MIN
 Vâlcea: Anchetă penală după ce în spaţiul public au apărut imagini cu mai mulţi câini agonizând pe străzile din Berbeşti

Poliţiştii din judeţul Vâlcea au deschis o anchetă după ce în spaţiul public au apărut imagini cu mai mulţi câini, aparent otrăviţi, agonizând pe străzi, iar cel care le-a postat a scris că imaginile au fost filmate în localitatea Berbeşti. În urma primelor verificări, au fost identificate cadavrele a patru animale.

Imaginile extrem de dure, care arată animale agonizând, au fost postate de un bărbat din Râmnicu Vâlcea, fiind însoţite de comentariul: "Primăria oraşului Berbeşti a început sa îşi reia activitatea de a otrăvi în masă câinii. Poliţia Animalelor Vâlcea nu îşi face datoria”.

Oficialii Poliţiei judeţene Vâlcea au reacţionat, anunţând că a fost deschis un dosar penal în acest caz.

"La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Biroului Protecţia Animalelor şi Poliţia oraşului Berbeşti, identificând în oraşul Berbeşti, judeţul Vâlcea, cadavrele a 4 câini, rasa metis. Au fost preluate probe de către lucrătorii DSVSA Vâlcea, în vederea stabilirii cauzei care a condus la decesul câinilor”, anunţă IPJ Vâlcea.

Dosarul penal vizează infracţiunea de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, faptă prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor.

Comentarii