Valuri de droguri pe litoral. Mai multe persoane, săltate de poliție de la festivalul Sunwaves din Mamaia

sâmbătă, 29 aprilie 2023, 12:54
2 MIN
 Valuri de droguri pe litoral. Mai multe persoane, săltate de poliție de la festivalul Sunwaves din Mamaia

11 persoane care participau la festivalul Sunwaves din staţiunea Mamaia sunt cercetate pentru trafic de droguri, asupra lor fiind găsite cantităţi din diferite substanţe interzise, potrivit news.ro. Şase dintre persoane, cetăţeni străini, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, cercetează 11 persoane, participante la un festival care se desfăşoară în staţiunea Mamaia, pentru comiterea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu.

„Din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi introdus în România, transportat, depozitat şi deţinut cantităţi însemnate de droguri de risc şi de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, la data de 27 aprilie, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinşi, în flagrant delict, în timp ce comercializau astfel de substanţe. De asemenea, aceştia ar fi promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog”, se arată în comunicat.

Sursa citată a menţionat că au fost făcute patru percheziţii domiciliare fiind găsite şi ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine”) şi 100 de grame de cocaină, 50 de grame de ketamină, 10 grame de haşiş şi 10 doze de metamfetamină.

Şase cetăţeni străini au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind prezentaţi Tribunalului Constanţa care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Și Primăria Constanța a anunțat sâmbătă că doi bărbaţi din Bucureşti au fost prinşi de Poliţia Locală în timp ce vindeau droguri în zona Festivalului Sunwaves din Mamaia.

„Drogurile de mare risc ce erau oferite spre vânzare erau ascunse/depozitate într-un autoturism marca Volkswagen Passat. Persoanele au fost interceptate, legitimate şi conduse la sediul DGPL Constanţa pentru întocmirea actelor procedurale necesare înaintării dosarului instituţiei abilitate pentru luarea măsurilor legale”, a transmis Primăria Constanţa.

Jandarmeria Constanţa anunţase vineri, că 22 de persoane care doreau să intre la festivaluri care au loc în această perioadă pe litoral au fost depistate cu droguri asupra lor.

În minivacanţa de 1 Mai, pe litoral au loc mai multe evenimente muzicale, printre care festivalul Beach, Please, care se desfăşoară la Costineşti şi Sunwaves, festivalul de muzică electronică din Mamaia.

Comentarii