Victor Micula, fiul milionarului Viorel Micula, condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Ce a mai decis Judecătoria Oradea?

luni, 12 februarie 2024, 16:12
2 MIN
 Victor Micula, fiul milionarului Viorel Micula, condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Ce a mai decis Judecătoria Oradea?

Judecătoria Oradea a decis, luni, să-l condamne pe Victor Micula, fiul omului de afaceri Viorel Micula, la doi ani de închisoare cu executare într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, scrie bihon.ro. Pedeapsa a rezultat în urma contopirii a două condamnări: una de un an şi trei luni de detenţie pentru incidentul din 3 martie 2019, când Micula jr. a fost acuzat că a tras cu o armă pe centura Oradei şi alta de un an şi şapte luni de închisoare pentru achiziţionarea fără drept a mai multor arme. 

De asemenea, Judecătoria Oradea a admis, în acelaşi dosar, o cerere de sesizare a Curţii Constituţionale, formulată de Victor Micula. Astfel, instanţa de contencios constituţional va trebui să verifice dacă prevederile articolului 341 alin. 1 din Codul de procedură penală (soluţionarea plângerii de către judecătorul de cameră preliminară) sunt în concordanţă cu Legea Fundamentală.

„Condamnă pe inculpatul M.V. (Micula Victor – n.red.) la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor (…) (infracţiunea din 03.03.2019). Condamnă pe inculpatul M.V. la pedeapsa de 1 an şi 7 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor în formă continuată (…) (9 acte materiale). Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 7 luni închisoare, la care se adaugă un spor fix şi obligatoriu de 1/3 din totalul celeilalte pedepse, respectiv 5 luni închisoare, rezultând o pedeapsă finală de 2 ani închisoare cu executare în regim de detenţie”, se arată în sentinţa Judecătoriei Oradea.

În plus, lui Victor Micula i-au fost interzise mai multe drepturi, printre care cel de a fi ales în funcţii publice ori de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani calculată de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii.

Instanţa a mai dispus confiscarea a cinci arme, 34 de cartuşe, a două dispozitive de reglare a armelor şi a unei panoplii din lemn de la Victor Micula şi l-a obligat pe acesta să plătească 65.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentinţa Judecătoriei Oradea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Vezi mai multe detalii pe bihon.ro

 

Comentarii