VIDEO A nins în toată Moldova. Șoselele au fost acoperite cu zăpadă frământată. Accident la Războieni

luni, 08 ianuarie 2024, 08:27
1 MIN
 VIDEO A nins în toată Moldova. Șoselele au fost acoperite cu zăpadă frământată. Accident la Războieni

A nins ieri în toate județele Moldovei, iar circulația s-a desfășurat în condiții de iarnă, cu strat de zăpadă frământată în strat de 1 – 3 cm pe mai multe sectoare din județele Vaslui, Iași, Suceava, Botoșani și Bacău.
 

 De asemenea, vântul a avut intensitate de 30- 40 km/h, lar temperaturile s-au situat între -3 și -6 grade.
 Pe timpul nopții, echipele de deszăpezire ale DRDP Iași au acționat fără întrerupere pentru asigurarea circulației, cu un efectiv de 224 autoutilaje, care au răspândit peste 3.250 tone de material antiderapant, pe toate sectoarele din administrare.

Așa s-a circulat noaptea trecută:

În continuare, jumătatea de est a țării se află sub atenționare Cod galben de ninsori, vânt, polei și viscol, astfel încât recomandarea pentru conducătorii auto rămâne aceea de a circula cu maximă prudență și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă.

 

Un accident rutier rutier s-a petrecut în această noapte pe DN 28, km 31+300, pe raza localității Războieni, județul Iași. Un autocar a acroșat un autoturism staționat și a derapat în decor. Cauze probabile – neadaptarea vitezei la condițiile de drum și cauciucuri față uzate. 

Starea cauciucurilor:

 Pe sectorul respectiv se circulă în condiții de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu strat de zăpadă de aprox. 1 cm. Nu s-au înregistrat victime, iar pasagerii au fost preluați de un alt autocar, traficul desfășurându-se pe ambele sensuri. 

Sursa: DRDP Iasi

Comentarii