VIDEO: Aleșii județului pregătesc Centrul Expozițional Moldova pentru cazuri de dezastre

luni, 07 martie 2022, 10:10
2 MIN
 VIDEO: Aleșii județului pregătesc Centrul Expozițional Moldova pentru cazuri de dezastre

Mai multe încăperi de la parterul și demisolul clădirii care stă nefolosită de zece ani vor fi date în folosința sau administrarea Societății Naționale de Cruce Roșie și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean

Consilierii județeni se reunesc în această dimineață la Casa Pătrată, într-o ședință extraordinară cu zece propuneri pe ordinea de zi. Două dintre acestea se referă la încăperile de la parterul și demisolul Centrului Expozițional Moldova. Ele vor fi date în folosință sau în administrare gratuită Societății Naționale de Cruce Roșie și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean „în vederea desfășurării de activități umanitare în caz de dezastre pentru o perioadă de un an de zile”, respectiv pentru depozitare materiale și bunuri pentru Ucraina. 

Alte două proiecte de hotărâre pentru adoptarea Ghidului solicitantului pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul Județului Iași pentru activități nonprofit de interes general (proiecte culturale, sociale, de tineret, educaționale, de promovare turistică și protecția mediului, siguranța cetățeanului și ordine public), respectiv a programelor, proiectelor și acțiunilor din domeniul sportului. Un alt proiect de hotărâre stabilește și suma totală alocată: 1,5 milioane de lei.
„Finanțarea nerambursabilă din fonduri publice se va realiza exclusiv pe baza selecției publice de proiecte, în limita fondurilor alocate programelor aprobate anual în buget, cu respectarea principiilor care stau la baza atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă, respectiv: libera concurență, eficacitatea utilizării fondurilor publice, transparența, tratamentul egal, excluderea cumulului, neretroactivitatea, cofinanțarea, se arată în fiecare dintre cele trei proiecte de hotărâre. Alte două propuneri stabilesc structura și componența comisiilor de selecție a cererilor de finanțare depuse. 
Ultimul proiect de pe ordinea de zi se referă la reparații curente la unele drumuri județene.

Comentarii