VIDEO Atacuri masive cu drone la granița României. Rușii au bombardat vama Orlivka, peste Dunăre de orașul Isaccea

vineri, 06 octombrie 2023, 07:24
2 MIN
 VIDEO Atacuri masive cu drone la granița României. Rușii au bombardat vama Orlivka, peste Dunăre de orașul Isaccea

Un nou atac rusesc cu drone la granița României, pe Dunăre, a avut loc azi-noapte. A fost filmat de martori de pe malul românesc, de la Isaccea. În filmare se vede că a izbucnit un incendiu destul de mare. Atacul a vizat vama Orlivka, peste Dunăre de orașul românesc Isaccea, potrivit digi24.

Este un punct de trecere a frontierei cu feribotul, pentru mărfuri și pasageri. Atacul s-a produs azi-noapte între orele 3 și 4. Și canalele ucrainene de Telegram au raportat explozii acolo. Iar cele rusești scriu că armata rusă a lovit masiv infrastructura ucraineană de acolo. Martorii din România spun că după miezul nopții au fost avertizați că ar putea avea loc atacuri, dar că nu au primit mesaj Ro-alert în preajma momentului în care acesta chiar s-a produs. Așteptăm și informații oficiale.

Primarul localității Isaccea, Anastase Moraru, a declarat pentru G4Media că atacurile rusești de vineri dimineață au vizat strict punctul de frontieră vecin, Orlovka, și nu punctele de încărcare a cerealelor.

Ca rezultat al distrugerilor provocate de dronele rusești în Ucraina, o perioadă nu se va mai putea circula prin puntul de trecere a frontierei Isaccea, după ce pontonul de acostare a bacului a fost scufundat pe partea ucraineană, mai spune primarul.

Mai multe TIR-uri au fost avariate pe partea ucraineană de cele patru drone lansate de ruși.

”Eram în Vamă și evaluam ce s-a întâmplat. Nu se va mai putea merge o vreme pentru că loviturile au vizat strict punctul de frontieră de la Orlovka, nu punctele de încărcare. Am vorbit cu partea ucraineană: 1. A fost vizat pontonul de acostare al bacului, care a căzut la fund; 2. A vizat intrarea în punctul de Vamă de la Orlovka unde în parcare erau tiruri, care au fost afectate. Nu a vizat punctele de încărcare cereale. Au fost patru drone. O perioadă nu se va mai putea folosi punctul de trecere, depinde cum se mișcă partea ucraineană ca să aducă alt ponton și cale de acces. Nu este așa ușor, e o lucrare destul de complicată”.

Mai mult, pe G4Media

 

Comentarii