VIDEO: Ce i-a înveselit pe groparii din Prahova la scheletul scos din cavou după 20 de ani. Angajații cimitirului au dansat în horă

marți, 24 mai 2022, 22:59
2 MIN
 VIDEO: Ce i-a înveselit pe groparii din Prahova la scheletul scos din cavou după 20 de ani. Angajații cimitirului au dansat în horă

Groparii din comuna prahoveană Ciorani, care s-au filmat în cimitirul satului dansând în horă alături de scheletul unei femei, sunt liberi.

Cei doi au fost identificați de către polițiști imediat ce imaginile au fost făcute publice pe o rețea de socializare și chemați la audieri.

Pentru că fapta lor, profanare de cadavre și morminte, nu este printre cele mai grave și aspru pedepsite de Codul Penal din România, groparii nu au putut fi reținuți în vederea arestării preventive.

Profanarea se pedepsește în România cu închisoare de cel mult 3 ani sau amendă penală, pedeapsă mult prea mică pentru a se impune cătușele în faza de urmărire penală.

Astfel că, după audieri, groparii au fost trimiși acasă. Bărbații au recunoscut faptele, dând vina pentru nesăbuința lor pe frigul de afară și pe cantitatea mult prea mare de alcool consumată în ziua în care au dezgropat femeia.

Cei doi fuseseră angajați de o familie din sat să aranjeze cavoul pentru înhumarea unei alte persoane. Potrivit tradiției, rămășițele umane ale unei persoane, pot fi scoase din mormânt și introduse într-un sac, dacă au trecut cel puțin șapte ani de la decesul acesteia. Sacul cu oseminte este așezat din nou în cavou la picioarele altui defunct.

Groparii din Ciorani au fost însă surprinși să dea peste un schelet foarte bine conservat, deși știau că persoana respectivă murise de aproape 20 de ani. Acesta a fost motivul pentru care au decis să filmeze marea lor descoperire, să danseze în jurul scheletului și apoi să posteze imaginile pe internet.

Șocați, oamenii din Ciorani au cerut autorităților să nu le mai permită celor doi gropari să se ocupe de morminte, mai ales că aceștia sunt liberi și se pot întoarce oricând în cimitir.

Sursa: ziare.com

Comentarii