VIDEO – Ceremonia de adio a lui Merkel după 16 ani în funcţia de cancelar

joi, 02 decembrie 2021, 21:11
2 MIN
 VIDEO – Ceremonia de adio a lui Merkel după 16 ani în funcţia de cancelar

Angela Merkel îşi ia rămas bun joi de la forţele armate, în cadrul unei ceremonii de adio după 16 ani în funcţia de cancelar, pe un hit din epoca comunistă semnat de o divă punk, o alegere care a surprins şi amuzat Germania, relatează AFP.

La sfârşitul zilei, armata îi va aduce un omagiu cu torţe în cadrul unei ceremonii numită „Zapfenstreich”. Înainte de a-şi încheia cei şaisprezece ani la putere miercurea viitoare şi de a preda ştafeta lui Olaf Scholz, cancelarul va participa, ca şi predecesorii ei, la acest ritual militar.

La fel ca predecesorilor săi, Angelei Merkel i s-a permis să solicite trei melodii pentru a fi interpretate de fanfară în timpul ceremoniei. Dar, în timp ce Gerhard Schröder şi Helmut Kohl au ales o muzică convenţională pentru această ceremonie – My Way de Frank Sinatra sau Oda bucuriei a lui Ludwig van Beethoven – unele dintre alegerile lui Merkel arată o faţă necunoscută a cancelarului german.

Printre cele trei alegeri muzicale ale ei se numără un hit din 1974: „Du Hast den Farbfilm vergessen” („Aţi uitat filmul color”) hitul divei punk est-germană Nina Hagen. O dorinţă larg comentată în ultimele zile în Germania, unde doamna Merkel este mai cunoscută pentru gustul ei pentru operă şi pentru vizita anuală la festivalul de la Bayreuth.

Întrebată joi într-o conferinţă de presă despre această alegere, ea a explicat că i-a amintit de cei douăzeci de ani în Germania de Est comunistă. Ceremonia va fi mai discretă decât de obicei, cu doar 200 de invitaţi, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

 

 

Comentarii