VIDEO Cinci morți după dezastrul de pe aeroportul din Tokyo

marți, 02 ianuarie 2024, 16:07
2 MIN
 VIDEO Cinci morți după dezastrul de pe aeroportul din Tokyo

Un avion cu sute de pasageri a luat foc marţi la aterizarea pe pista aeroportului Haneda, din Tokyo. Compania aeriană Japan Airlines a anunţat că toate cele 379 de persoane aflate la bord, pasagerii şi echipajul, au fost evacuate, scrie Reuters. În schimb, cinci persoane dintr-un avion al Gărzii de Coastă, care se pregătea să decoleze, au murit după ce acesta a fost lovit de avionul civil.

În avion se aflau 367 de pasageri – printre care opt copii cu vârste sub 2 ani – precum şi 12 membri ai echipajulului.Cinci persoane din cele şase care se aflau la bordul avionului Gărzii de Coastă de pe aeroportul Haneda din Tokyo au murit în urma coliziunii cu avionul de pasageri, a confirmat poliţia niponă, potrivit postului public de televiziune NHK.

"Pilotul (avionului Gărzii de Coastă – n.r.) a reuşit să scape", fiind grav rănit, dar celelalte cinci persoane aflate la bord "au murit", a anunţat ministrul japonez al Transporturilor, Tetsuo Saito.

Garda de Coastă a confirmat pentru CNN că unul dintre avioanele sale, probabil un MA722 cu aripă fixă, s-a ciocnit cu zborul comercial 516 pe pistă.Un purtător de cuvânt a declarat pentru CNN că aeronava Pazei de Coastă urma să plece de pe aeroportul Haneda către o bază aeriană din prefectura Niigata pentru a ajuta la eforturile de ajutorare în urma cutremurului devastator de luni, care a avut magnitudinea 7,5 şi s-a produs la adâncime mică.

Imagini în direct difuzate de postul public de televiziune NHK au arătat cum aeronava a izbucnit în flăcări în timp ce derapa pe pistă, iar echipele de pompieri au încercat rapid să stingă focul.

Un pasager aflat la bordul aeronavei a filmat pe geam flăcările care au început să cuprindă avionul.Paza de Coastă a declarat că investighează posibilitatea ca unul dintre avioanele sale să se fi ciocnit cu avionul de pasageri. Coliziunea ar fi avut loc în momentul în care avionul Japan Airlines a aterizat.Avionul de pasageri care a luat foc este un Airbus A350, care plecase de pa aeroportul Chitose cu destinaţia Haneda. 

Potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze, în momentul aterizării era vânt, dar nu au fost emise avize pentru ploi puternice sau tunete în zona din jurul aeroportului.

Pe reţelele sociale circulă o filmare în care se vede cum şi facilităţi din apropiere de aeroport sunt cuprinse de flăcări.Ca răspuns la acest incident, guvernul a înfiinţat un birou de legătură la Centrul de gestionare a crizelor din cadrul Biroului prim-ministrului pentru a colecta informaţii.

Comentarii