VIDEO Cum are loc controlarea certificatului verde la mall la intrare și la mese

marți, 26 octombrie 2021, 20:39
1 MIN
 VIDEO Cum are loc controlarea certificatului verde la mall la intrare și la mese

Polițiștii și jandarmii suceveni desfășoară acțiuni cu efective sporite și în sistem integrat cu lucrători de poliție locală și polițiști de frontieră, în vederea limitării răspândirii COVID-19, fiind urmărită respectarea normelor legale aplicabile în contextul modificărilor legislative și măsurilor suplimentare de protecție instituite la nivel național.
 

Zilnic, în această perioadă, pe raza județului acționează, în medie, 200 de polițiști și jandarmi, scopul principal al acțiunilor fiind responsabilizarea cetățenilor și operatorilor economici cu privire la respectarea interdicțiilor impuse prin HG nr. 1161 din 25.10.2021.

Încă din cursul zilei de marti au fost organizate acțiuni cu efective sporite în sistem integrat, fiind vizate în special mall-urile, supermarket-urile și zonele cu un aflux sporit de persoane.

Acțiunile au fost organzate și în contextul marcării Sărbătorii Religioasae Sf. Dumitru, fiind identificat un risc sporit în ceea ce privește respectarea legislației incidente SarsCov2.Se efectuează controale cu utilizarea dispozitivelor electronice de verificare a certificatelor verzi Covid, iar polițiștii și jandarmii informează cetățenii și administratorii de unități comerciale cu privire la modificările legislative.

Scopul principal al acțiunilor este informarea și conștientizarea cetățenilor, fiind aplicate cu preponderență, sancțiuni contravenționale cu măsura avertismentului.

Mai mult, pe obiectivdesuceava

Comentarii