VIDEO Cum va arăta primul nod rutier de mare viteză de tip turbion din România, cel de la Pașcani. Va avea 12 pasaje, 8 bretele și 5 podețe

joi, 25 ianuarie 2024, 15:08
1 MIN
 VIDEO Cum va arăta primul nod rutier de mare viteză de tip turbion din România, cel de la Pașcani. Va avea 12 pasaje, 8 bretele și 5 podețe

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (DRDP Iași) a difuzat imagini aeriene ale lucrărilor recent demarate la nodul rutier de tip turbion, situat la intersecția autostrăzilor A7 și A8, în zona Pașcani – Sodomeni, județul Iași. Acest nod va fi o premieră în România, fiind dotat cu 12 pasaje și bretele cu raze între 400 și 600 de metri. 

De asemenea, va include 8 bretele și 5 podețe. Lucrările fac parte din proiectul Autostrăzii A7, Bacău – Pașcani (Lot 3 Mircești – Pașcani). În prezent, consorțiul format din SPEDITION UMB – SA&PE CONSTRUCT – TEHNOSTRADE efectuează lucrări de decopertare a stratului vegetal și relocare a rețelelor de utilități. Autostrada A7, cunoscută și sub numele de Autostrada Moldovei, va traversa Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Suceava-Siret. Până în prezent, au fost deschise pentru circulație 16 kilometri (un segment din Centura Bacăului), iar lucrările continuă cu termene de finalizare estimate pentru 2024 și 2025 pe sectoarele Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani.

În ceea ce privește sectoarele Pașcani-Suceava și Suceava-Siret, acestea sunt încă în faza de planificare. Autostrada A8, denumită și Autostrada Unirii, va parcurge traseul Târgu Mureș-Iași-Ungheni. În prezent, lucrările sunt în desfășurare doar pe un singur lot, respectiv Leghin-Târgu Neamț, cu termenul de finalizare estimat pentru 2026.

 

 

Comentarii