VIDEO: Fata de 15 ani lovită de autobuz pe trecerea de pietoni e în stare gravă

sâmbătă, 19 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 VIDEO: Fata de 15 ani lovită de autobuz pe trecerea de pietoni e în stare gravă

Starea fetei în vârstă de 15 ani care a fost lovită de un autobuz pe trecerea de pietoni în după-amiaza zilei de joi este gravă, dar stabilă. Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie, unde se află internată aceasta, spun că momentan se află internată la Anestezie şi Terapie Intensivă, însă speră într-o evoluţie bună. 

Fata a ajuns la spital cu multiple traumatisme cauzate de accidentul rutier, la nivelul capului şi mâinilor. „Pacienta are un politraumatism cu o componentă cranio-cerebrală majoră, ceea ce noi numim traumatism cranio-cerebral grav, contuzii cerebrale grave, fiind afectat creierul, spaţiul subdural, deci oasele craniului.

Cititi si: Şoferul de autobuz care a izbit fata de 15 ani pe trecerea de pietoni, surprins cu o bere în mână

La nivelul membrelor superioare prezintă la fel o fractură. În momentul de faţă starea pacientei este stabilă hemodinamic, din punct de vedere neurologic dă semne de revenire şi sperăm ca astăzi (n.red. vineri) sau zilele următoare să o putem detuba, adică să poată respira singură fără să fie asistată de ventilaţie mecanică”, a declarat dr. Lucian Eva, medic neurochirurg şi managerul Spitalului de Neurochirurgie. Specialiştii spun că evoluţia leziunilor de acest gen este una imprevizibilă, fie leziunile dispar şi rămân anumite sechele, fie leziunile devin acute şi atunci este necesară operaţia. 

Cititi si: O fata de 15 ani a fost izbită pe trecerea de pietoni de un autobuz

Comentarii