VIDEO-FOTO: Credincioşii au început să se închine la moaştele Sfintei Parascheva. Cum sunt respectate măsurile sanitare?

vineri, 08 octombrie 2021, 12:03
1 MIN
 VIDEO-FOTO: Credincioşii au început să se închine la moaştele Sfintei Parascheva. Cum sunt respectate măsurile sanitare?

De la prima oră a dimineţii sute de credincioşi s-au închinat deja la moaştele Sfintei Parascheva. Aceştia au venit din Iaşi şi din împrejurimi şi spun că speranţa lor cea mai mare este ca "vindecarea să vină din credinţă". 

Baldachinul amenajat cu flori este amplasat tradiţional pe platoul din faţa catedralei, iar rândul de pelerini continuă spre curtea alăturată. Traseele separate îi poartă pe oameni întâi la Sfântă, iar dacă vor să viziteze catedrala trebuie să ocolească integral complexul şi să intre dinspre pietonalul Ştefan cel Mare.

Au fost destul de puţini oameni la prima oră a dimineţii, iar fluxul a continuat să devină din ce în ce mai mare odată cu trecerea timpului. În momentul de faţă sunt aproape 1.000 oameni în rândul format cu garduri.

În ceea ce priveşte respectarea măsurilor de protecţie, toţi pelerinii care au ajuns la raclă purtau mască, însă aproape toţi şi-au dat-o jos pentru a săruta racla şi a se închina. Doi voluntari stau în permanenţă în perimetrul baldachinului şi şterg cu dezinfectant şi o cârpă sticla sărutată de oameni, după fiecare 5-6 persoane care se închină.

 

 

Comentarii