VIDEO: Imnul naţional al României, intonat fals la vizita lui Iohannis în Kenya

marți, 14 noiembrie 2023, 19:09
1 MIN
 VIDEO: Imnul naţional al României, intonat fals la vizita lui Iohannis în Kenya

Fanfara prezidenţială din Kenya a intonat fals imnul naţional al României, marţi, cu ocazia vizitei preşedintelui Klaus Iohannis.

În faţa lui Iohannis şi a preşedintelui kenyan William Ruto, fanfara a intonat iniţial imnul naţional al Kenyei după care a urmat imnul României. Imnul României a sunat însă diferit faţă de varianta originală, primind câteva note mai vesele în plus.

Iohannis a fost onorat în Kenya şi cu 21 de salve de tun, aşa cum se cere atunci când un şef de stat vizitează Casa de Stat, relatează presa din Kenya.

Kenya şi România au semnat patru memorandumuri de înţelegere (MoU) în diverse domenii pentru a-şi consolida relaţiile bilaterale. Memorandumurile se referă la mediu, agricultură şi diplomaţie. Preşedintele William Ruto şi-a exprimat încrederea că cele două ţări vor extinde domeniul de colaborare la mai multe sectoare în viitor.

Cei doi şefi de stat au discutat mai multe aspecte, inclusiv comerţul şi investiţiile, dialogul politic şi diplomatic, cooperarea în domeniul TIC, pacea şi securitatea, gestionarea riscurilor de dezastre şi sprijinul umanitar internaţional, precum şi cooperarea regională şi multilaterală. Preşedintele Iohannis se află într-un turneu african care se încheie la 23 noiembrie. El urmează să viziteze, de asemenea, Tanzania şi Senegal.

Vezi mai multe detalii pe presshub.ro

Comentarii