VIDEO Incendiu la Spitalul Județean Ploieşti: Doi pacienţi au murit carbonizați, o infirmieră a suferit arsuri

joi, 11 noiembrie 2021, 08:26
2 MIN
 VIDEO Incendiu la Spitalul Județean Ploieşti: Doi pacienţi au murit carbonizați, o infirmieră a suferit arsuri

Un incendiu a izbucnit joi dimineaţă în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde erau internați 20 de pacienţi cu COVID-19. Doi bolnavi, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit carbonizaţi, iar o infirmieră a suferit arsuri. Alţi 15 pacienți au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a Spitalului Judeţean, în timp ce trei au refuzat transferul. Managerul spitalului, Bogdan Nica, spune că secţia era renovată, iar instalaţia electrică fusese verificată și există detectoare de oxigen. Incidentul are loc la mai puțin de o lună și jumătate de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în care au murit 7 pacienți. Este a patra tragedie în mai puțin de un an, după incendiile de la spitalul din Piatra Neamț și de la Institutul "Matei Balș", scrie hotnews

Cele mai importante informații, LIVETEXT:

07.50 De unde ar fi putut porni focul, potrivit managerului unității

07.38 Fiica infirmierei care a suferit arsuri în incendiul de la secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean a afirmat că aceasta lucra de 20 de ani în unitatea medicală. Tânăra a precizat că, din informaţiile pe care le-a primit, mama sa are arsuri de gradele unu şi doi. Femeia are 53 de ani, este conştientă, conform fiicei sale.Soţul femeii lucrează la Serviciul de Ambulanţă Prahova. (news.ro)

07:29 Bogdan Nica, managerul spitalului (fost director DSP Prahova: Posibil, dar nu pot spune cu certitudine, o defectiune la un aparat a declanșat acel incendiu. S-a încercat stingerea cu niște stingătoare. Secția a fost modernizată acum doi ani. Nu aveam autorizație, dar eram în curs de a o obține. Aveam dosarul depus de 2 luni. La controlul din februarie nu am avut nereguli.

07.14 Infirmiera care era în salon are arsuri pe 40% din suprafața corpului / Halatul femeii ar fi luat foc.

07.11 Corespondent tv: Spitalul nu avea autorizație pentru securitatea la incendiu. La un control al ISU Prahova din urmă cu 9 luni s-au găsit mai multe nereguli la acel spital. S-a primit o amendă de 10.000 de lei. Din februarie până acum nu au fost remediate problemele.

07.03 Cseke Attila, la DigiTv: A fost o intervenție cu foarte multe ambulanțe. Din păcate, două persoane au decedat. Urmează o anchetă să stabilească exact cauzele care au dus la acest eveniment nedorit. Ceilalți pacienți au fost duși la UPU pentru a fi evaluați și se pare că nu sunt în stare gravă.

06.40 Raed Arafat, la DigiTV: Eu sunt acum pe drum înapoi. Am discutat cu colegii de acolo. Erau 2 pacienți pe aparate de ventilat neinvaziv care erau agitați. În salon mai erau o asistentă și o infirmieră în salon. Asistenta a ieșit, infirmiera a mișcat un pat ca să ajungă mai bine la priză. La mișcarea patului s-a produs incendiul. De la o scânteie, probabil. S-a încercat cu stingătoare… Pompierii au ajuns foarte rapid, au stins incendiul în 3 minute. Nu sunt alte persoane în stare gravă. Infirmiera a suferit arsuri și va fi adusă la București.

06.15 În salonul în care se manifesta incendiul erau doar 2 pacienți (cei care au decedat). Pe secție mai erau 19 pacienți, 16 au fost evacuați, 3 au refuzat transportul, scrie ziarulincomod.ro.

06.11 O infirmiera a suferit arsuri pe 40 la suta din suprafața corpului, încercând să-i salveze pe cei doi bărbați care au decedat. Acesteia i-a luat foc halatul. A fost transportata la spitalul Floreasca, din București.

06.02 La spitalul Movila a ajuns și șeful DSU, Raed Arafat. Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, se află, de asemenea, la fata locului.

Comentarii