VIDEO Investigație Recorder: Un bărbat și concubina sa din Oradea s-au îmbogățit după ce au preluat averea unor bătrâni care au murit în condiții suspecte

miercuri, 14 februarie 2024, 12:25
1 MIN
 VIDEO Investigație Recorder: Un bărbat și concubina sa din Oradea s-au îmbogățit după ce au preluat averea unor bătrâni care au murit în condiții suspecte

​Un bărbat și concubina sa din Oradea au împreună 46 de proprietăți, terenuri și case. Jurnaliștii de la Recorder arată într-o investigație că cei doi ar fi reușit să intre în posesia acestor bunuri după ce, vreme de mai mulți ani, au urmărit bătrâni singuri cu venituri mari și, după ce s-au apropiat de ei, au ajuns să le preia averea. În două cazuri documentate de Recorder bătrânii care i-au lăsat averea bărbatului din Oradea și concubinei acestuia au murit subit și au fost incinerați.

Bărbatul din Oradea, Sebastian Burcă, nu este cercetat penal, deși autoritățile au în lucru un dosar în care este cercetată moartea suspectă a unui bătrân care a murit chiar în casa bărbatului.

Concubina acestuia, Ghizela Bălan, este urmărită penal pentru uz de fals, din cauza testamentului prin care bătrânul care a murit subit i-ar fi lăsat ei toată averea. Ea este cercetată în libertate, conform Recorder.

Apropiații bătrânilor care au murit subit cer explicații

Apropiații bătrânilor care au murit subit cer explicații și spun că vârstnicii au murit la scurt timp după ce au intrat în contact cu Sebastian Burcă și concubina sa.

Munca anchetatorilor este cu atât mai grea, cu cât în ambele cazuri prezentate de Recorder trupurile celor decedați au fost incinerate, asta deși, spun apropiații unuia dintre bătrâni, niciodată nu și-ar fi dorit să fie incinerat, ba chiar își cumpărase un loc ce veci într-un cimitir.

Contactați de Recorder, Sebastian Burcă și Ghizela Bălan nu au vrut să comenteze informațiile obținute de jurnaliști.

„Misiunea noastră este să le aducem în fața publicului și să le facem cunoscute. Stabilirea adevărului rămâne în sarcina Justiției”, explică cei de la Recorder.

Comentarii