(VIDEO) La Timișoara circulă prima mașină fără șofer din România

joi, 23 iunie 2022, 16:40
2 MIN
 (VIDEO) La Timișoara circulă prima mașină fără șofer din România

În Piaţa Unirii din Timişoara, în premieră, au fost organizate tururi demonstrative cu un vehicul prototip care circulă complet autonom, dezvoltat de Continental în colaborare cu Easy Mile. 

 „A fi sau a nu fi” pe viitor Timişoara un oraş inteligent. Răspunsul la această întrebare au încercat să-l caute autorităţile, instituţiile publice în cadrul unui eveniment organizat, joi, 23 iunie, de compania Continental Automotive.  Discuţiile au vizat dezvoltarea unor strategii de mobilitate urbană, colaborare între instituţii şi companii în direcţia punerii în aplicare a tehnologiilor inovative care conduc la dezvoltarea armonioasă, în mod sustenabil, a unui oraş inteligent, a unei regiuni smart care aduc beneficii pentru sute de mii de persoane din zona de vest a ţării.

În premieră, în Timişoara a fost adusă o maşină prototip complet autonomă cu care au fost organizate, în Piaţa Unirii, tururi demonstrative. Vehiculul electric a fost dezvoltat de Continental în colaborare cu Easy Mile. „Avem o maşină care se conduce singură, fără şofer, fără volan, care poate să transporte oameni. Maşina merge singură pe un traseu care este dinainte programat. Se opreşte dacă apar obastacole, merge apoi mai departe, se comport în trafic ca o maşină normală. Avem deja 180 de asemenea maşini în lume, care circulă. Vrem să iniţiem discuţii pentru a vedea unde se poate folosi aşa o maşină. Vrem să aducem la Timişoara încă o premieră pentru România, să fie primul oraş unde circulă maşini autonome”, a declarat Christian von Albrichsfeld, general manager Continental Automotive România.

Mai mult, pe adevarul.ro

Comentarii