VIDEO Mușamalizare după ce un polițist a lovit o Ambulanță aflată în misiune? Cine credeți că a fost scos vinovat?

sâmbătă, 13 februarie 2021, 13:31
2 MIN
 VIDEO Mușamalizare după ce un polițist a lovit o Ambulanță aflată în misiune? Cine credeți că a fost scos vinovat?

Un caz controversat, ce seamănă cu o mușamalizare, a fost relatat de Alexandru Cautis, pe pagina lui de Facebook. El prezintă un material video în care un polițist, aflat la volanul mașinii personale, iese dintr-o coloană rutieră călcând linia continuă și apare brusc în fața unei Ambulanțe aflate în misiune. Mașina salvării se izbește în polițist, unul dintre pacienții transportați ajunge la reanimare, iar alte trei autovehicule au fost avariate în urma accidentului. Vinovat a fost considerat șoferul de pe Salvare, căruia i s-a suspendat permisul, în timp ce polițiștul, care ar fi comisar șef, a primit doar un avertisment. 

Postarea lui Alezandru Cautis:

În atenția ministrului Bode:

Un polițist în civil are voie să lovească o salvare și nu pățește nimic

În filmarea de mai jos vedeți cum o ambulanță este accidentată de un șofer neatent la semnalele vizuale și acustice ale mașinii de salvare. Șoferul neatent a vrut să vireze la stânga tăind linia continuă. Șoferul care a tăiat linia continuă și a lovit mașina de salvare a primit doar avertisment, iar șoferului de pe salvare i s-a ridicat permisul. Pentru că șoferul neatent este polițist… Un polițist în mașină neinscripționată poate tampona când vrea o ambulanță care salvează vieți.

În procesul verbal de constatare agentul (coleg) nu scrie că a fost lovită o ambulanță. Nici nu scrie că-i suspendă permisul colegului său, nici că i-l suspendă șoferului de pe ambulanță. Trece avertisment pentru colegul său în procesul verbal, iar de suspendat permisul șoferului de pe ambulanță nu trece nimic, dar i-l suspendă pe loc pentru trecerea pe linia continuă cu ambulanța. Asta-i România…

Adăugire: unul dintre pacienții din ambulanță a fost transportat ulterior la reanimare, la Spitalul Județean Constanța, de o altă ambulanță.

Mici detalii: Manevra polițistului (care este comisar șef) de a tăia banda continuă, a generat avarierea ambulanței care ducea pacienți, dar a generat și avarierea prin ricoșeu a alte trei vehicule.  Polițistul a fost sancționat cu avertisment că cică doar a schimbat direcția de deplasare, nu a încălcat linia continuă, iar șoferului de la salvare i-a fost luat permisul fiindcă a încălcat linia continuă, grăbindu-se să salveze oameni.
Dacă era polițist adevărat acel comisar accepta că a greșit (și-a sunat soția și i-a spus că nu a auzit semnalele ambulanței, deci știa că a greșit) și plătea pagubele sau mergea pe despăgubirea RCA. Mașina pe care o conducea era una personală, sper că avea RCA.

Sursa: stiribuzau

Comentarii