VIDEO: Părinţii şi elevii Colegiul Pedagogic, protest la Primărie. Chirica, huiduit copios – UPDATE

joi, 23 martie 2023, 12:58
2 MIN

Părinţii celor 600 de elevi care au fost evacuaţi de la Colegiul Naţional Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi, din cauza riscului seismic de gradul unu al clădirii principale, au protestat astăzi, 23 martie 2023, faţă de decizia luată. Protestul a fost organizat de Asociaţia de Părinţi de la Colegiul Pedagogic, însă au participat şi părinţii care nu sunt membri ai asociaţiei.

Protestatarii au pornit la ora 11:30 din curtea unităţii de învăţământ şi s-au îndreptat către Primăria Iaşi pe traseul Colegiul Pedagogic – Copou – Bulevardul Independenţei – Piaţa Unirii – Bulevardul Ştefan cel Mare. Protestatarii se vor opri în faţa Primăriei Iaşi, aici vor protesta în intervalul 13:30-16:30.

UPDATE 4: Primarul Mihai Chirica şi reprezentanții părinților de la Colegiul Pedagogic "Vasile Lupu" au făcut declaraţii la finalul discuţiilor.

UPDATE 3: Cătălin Leonte, secretarul Asociației Părinților de la Colegiul Pedagogic, susţine că a fost ameninţat de primarul Mihai Chirica la discuţiile din sediul Primăriei. Protestarii au început să-l huiduiască pe edilul şef.

De asemenea, părinţii şi copii au început să scandeze “demisia” în cazul directoarei Colegiului, despre care spun că nu a făcut nimic după ce elevii au fost evacuați. Aceasta nu este prezenta astăzi la protest

UPDATE 2: Membri ai Asociației Părinților de la Colegiul Pedagogic au fost chemați la discutii in Primăria Iași.

UPDATE 1: Unei eleve i s-a făcut rău. Potrivit unor părinţi, organizatorii protestului ar fi cerut ca marşul să fie însoţit de o ambulanţă, dar li s-ar fi transmis că “salvarea” poate fi asigurată doar contra cost.

UPDATE: Protestatarii au ajuns în fața Primăriei Iași

Atât elevii, cât şi părinţii îşi doresc revenirea de urgenţă la programul de dimineaţă şi găsirea unei locaţii în zona Copou, unde să înveţe toate clasele colegiului. Protestatarii îşi doresc ca autorităţile locale să rezolve situaţia până în data de 1 aprilie 2023, altfel ameninţă că elevii nu vor mai participa la ore.

Pe 27 februarie 2023 elevii Colegiului Naţional Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi au fost evacuaţi din instituţia de învăţământ, din cauza riscului seismic de gradul unu al clădirii principale.

Comentarii