VIDEO Pelerinajul de Sfântul Andrei, în al doilea an de pandemie. Cozi kilometrice de mașini și mii de oameni

marți, 30 noiembrie 2021, 11:10
1 MIN
 VIDEO Pelerinajul de Sfântul Andrei, în al doilea an de pandemie. Cozi kilometrice de mașini și mii de oameni

Sfântul Andrei, celebrat la 30 noiembrie în fiecare an este ocrotitorul românilor și încreștinătorul Dobrogei. Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor, a fost frate cu Sfântul Apostol Petru, amândoi fiind pescari de meserie, din Betsaida, cetate aflată pe malul lacului Ghenizaret.

Anul acesta nu mai sunt restricțiile de anul trecut în data de 30 noiembrie, când creștin-ortodocșii sărbătoresc Sf. Apostol Andrei, marcat prin pelerinaj la peștera din Ion Corvin. Ce este important de știut este că pelerinii pot veni la peșteră, dar nu în grupuri organizate (autocare, microbuze), ci cu mașina personală. Așadar, turismul religios este blocat de reglementările actualte conforme cu pandemia de COVID-19.

Vremea nu este un favorabilă, însă enoriașii din toată țara au decis să vină în localitatea Ion Corvin. Nu este la fel de aglomerat ca anul trecut, când au fost mai multe restricții , dar mașinile vin continuu și astăzi, 30 noiembrie 2021, de ziua Sfântului Andrei. Nu ar fi exclus ca astăzi să vedem și primii fulgi de zăpadă. 
Totodată, la procesiunile și/sau pelerinajele religioase este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

Așadar atât enoriașii, cât și preoții trebuie să poarte masca conform legislației.

Mai mult, pe ziuadeconstanta

Comentarii