VIDEO: Percheziţii la maternitatea Cuza Vodă după moartea unui făt (UPDATE)

luni, 15 martie 2021, 10:53
2 MIN
 VIDEO: Percheziţii la maternitatea Cuza Vodă după moartea unui făt (UPDATE)

Poliţiştii au efectuat efectuat luni dimineaţă percheziţii într-un caz de malpraxis la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă" din Iaşi, cea mai mare maternitate din Moldova.

UPDATE

Mama care şi-a pierdut fetiţa înainte de naştere, după ce a fost refuzată să fie internată la Maternitatea ''Cuza Vodă'' din Iași, a spus că fetiţa ei avea dreptul de a trăi. Aflați amănunte de AICI.

INFO

"Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Iaşi fac, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, două percheziţii într-un dosar penal pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi vătămarea fătului. Cercetările continuă", au transmis reprezentanţii IPJ Iaşi.

Percheziţiile s-au efectuat în urma unei plângeri depuse de o femeie care a pierdut fătul, acesta suferind un deces intrauterin.

Femeia, Manuela Leahu, care a depus plângerea era la a treia sarcină. A făcut control în săptămânile 35 și 36 de sarcină, iar în urma examinărilor s-a constatat că fătul era viu. După două-trei zile de la ultimul control, femeia și-a dat seama că nu mai simte mișcările normale ale fătului și s-a dus din nou la spital. Acolo i s-a spus că sarcina s-a oprit din evoluție. Ea a insistat să i se facă cezariană, însă personalul medical a refuzat.

Șeful secției, Mircea Onofriescu, a recunoscut că a refuzat și internarea și cezariana, unul dintre motive fiind supraaglomerarea. Spitalul primește cazurile COVID, iar cazurile care nu reprezintă urgențe nu sunt acceptate. Femeia ar fi fost internată doar dacă ar fi avut contracții sau naștere declanșată. La ultimul control, cel efectuat la 36 de săptămâni, fătul era în poziție transversă și nu exista nicio indicație de internare.

Încă nu se știe cauza decesului fătului, conform medicului Onofriescu. Mama îi acuză pe medici de malpraxis. Ea spune că rezultatul necropsiei a fost asfixiere intrauterină fără malformații.

Aproximativ 30 de procurori au mers la maternitate și au verificat evidențele scrise și calculatoarele.

Mircea Onofriescu a oferit o serie de detalii legate de această pierdere. El a spus că nu era nevoie ca poliţiştii să intervină în număr aşa de mare, iar cazul va fi cercetat de specialişti, care se vor pronunţa dacă este un caz de malpraxis sau nu. (vezi VIDEO mai jos).

Comentarii