VIDEO Peste 100 de mașini în care se aflau în jur de 200 de oameni blocate în drum spre Valea Cernei. Aluviuni periculoase

miercuri, 05 iulie 2023, 09:25
1 MIN

A fost alertă maximă, marți seară, pentru echipele ISU și Salvamont din trei județe: Gorj, Hunedoara și Caraș-Severin. Ploile din ultimele ore au adus ceva depuneri de pe versanți și au blocat o porțiune de drum întrerupând coloana de mașini. Informațiile sunt încă incerte și, se pare că, pietre căzute din cauza ploii au blocat drumul sau chiar au lovit mașini.

 

Peste 100 de mașini în care se aflau în jur de 200 de oameni au rămas blocate pe un drum din Valea Cernei, în munții Retezat.

Este vorba despre turiști care au intrat pe o porțiune de drum forestier. Pentru că e aproape impracticabil pentru autoturisme, este închis circulației publice.

Unii șoferi au făcut cale întoarsă, în timp ce alții au continuat deplasarea spre Băile Herculane, dar cu mari eforturi.

Autoritățile atrag din nou atenția că drumul ce leagă Băile Herculane de Cheile Buții este închis circulației, fiind impracticabil.

Situația a fost semnalată de Salvamont România, ca fiind „cel mai ciudat caz primit vreodată de echipele Salvamont”.

„Salvamontiștii din județele Gorj si Caraș Severin au fost alertați cu privire la existenta unor mașini blocate pe șoseaua care trece prin Gorj, prin Valea Cernei si care leagă Câmpul lui Neag, din Hunedoara, de Băile Herculane, din Caraș Severin. Nimic spectaculos până aici, au mai fost drumuri rupte de ploi sau înzăpezite, au mai fost mașini și oameni blocați, dar acum situația întrece orice închipuire, este vorba de 110 mașini și peste 200 de persoane”, a informat Dispeceratul național Salvamont, pe pagina de Facebook Salvamont România.

Sursa: Pro TV, adevarul.ro

Comentarii