VIDEO Putin a testat cu succes „Arma Diavolului”. „Obiectivele lansării au fost îndeplinite în totalitate”

miercuri, 12 aprilie 2023, 10:11
1 MIN
 VIDEO Putin a testat cu succes „Arma Diavolului”. „Obiectivele lansării au fost îndeplinite în totalitate”

Rusia a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală în sudul ţării, a anunţat miercuri dimineaţa Ministerul Apărării de la Moscova, oferind un nou avertisment inamicilor săi, scrie Agerpres.

Racheta cu rază lungă de acţiune a fost lansată din zona de testare Kapustin Yar din regiunea Astrahan, pe malul Mării Caspice. Focoasa testată a avut un impact ulterior, conform planificării, într-o zonă din ţara aliată Kazahstan, a spus ministerul, adăugând că scopul a fost testarea "capacităţii de luptă" a rachetei.

Focosul de test al rachetei a lovit ţinta în poligonul de tragere Sary Shagan (Republica Kazahstan) cu precizia stabilită, potrivit comunicatului. "Obiectivele lansării au fost îndeplinite în totalitate", se arată în declaraţia citată de Agerpres. Rusia atacă cu rachete Ucraina de mai bine de 13 luni. În acelaşi timp, retorica militară a Moscovei faţă de Occident a escaladat, ameninţând chiar cu perspectiva sumbră a unui război nuclear. Recent, Kremlinul a făcut valuri prin anunţul că va staţiona arme nucleare tactice în Belarus. Aceste arme au o rază de acţiune mai mică decât rachetele balistice intercontinentale, care pot străbate o distanţă ce depăşeşte 5.000 de kilometri.

Comentarii