VIDEO Ședință de 200 milioane de lei la Primărie. Ne încălzim sau nu pe datorie la iarnă?

vineri, 29 septembrie 2023, 09:38
1 MIN
 VIDEO Ședință de 200 milioane de lei la Primărie. Ne încălzim sau nu pe datorie la iarnă?

Astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Local (CL) din Iaşi, se va dezbate unul dintre cele mai mari împrumuturi pe care municipalitatea a intenţionat să-l contracteze în ultimele trei decenii. Primăria are în vedere să obţină un împrumut de până la 200 de milioane de lei, iar această sumă va fi destinată exclusiv pentru a asigura necesarul de combustibil al centralelor de termoficare în timpul sezonului de iarnă.

Ședința CL, mai jos:

Proiectul de hotărâre a primit aviz favorabil din partea comisiilor specializate, beneficiind de sprijinul partidelor PNL, PMP şi al viceprimarului Cezar Baciu, fost membru USR. Cu toate acestea, majoritatea în Consiliu este fragilă, compusă din 14 consilieri, iar absenţa unui membru din alianţă ar putea necesita voturi suplimentare din partea PSD sau USR pentru aprobarea împrumutului. Reprezentanţii acestor două partide par să fie reticenţi în a susţine proiectul sau ar putea opta pentru abţinere la votul final.

PNL, prin intermediul liderului de grup Ciprian Bostan, recunoaşte că suma împrumutată este semnificativă, însă subliniază că acest credit este imperativ pentru a preveni posibilitatea ca locuitorii din Iaşi să rămână fără încălzire sau apă caldă în sezonul rece. În ceea ce priveşte alternativele, Bostan a menţionat că Primăria are în plan să organizeze o licitaţie pentru concesionarea serviciului de termoficare în viitorul an.

Mai mult, aici

 

Comentarii