VIDEO – Sute de persoane, printre care şi foarte mulţi ieşeni, la plajă la Lacul Stânca Costeşti

duminică, 24 iulie 2022, 10:14
1 MIN
 VIDEO – Sute de persoane, printre care şi foarte mulţi ieşeni, la plajă la Lacul Stânca Costeşti

La 90 de kilometri de Iaşi, pe graniţă, există un loc de care nu foarte mulţi ieşeni ştiu. Lacul Stânca Costeşti devine de la an la an „Marea Neagră“ a Moldovei, unde oricine poate înlocui litoralul pentru o zi. În această duminică câteva sute de persoane s-au instalat pe plaja de Stânca Costeşti. 

Printre ei se aflau şi foarte mulţi ieşeni. Lacul are o su­prafaţă de 2.950 de hectare şi a fost de­clarat rezervaţie naturală în anul 2004, o porţiune fiind delimitată în 2007 ca arie de protecţie specială avifaunistică.

Turiştii care ajung la plaja de pe Prut pot vizita şi alte obiective turistice din zonă, cu valoare istorică, cum ar fi Biserica Cuvioasa Pa­rascheva din Ştefăneşti, construită în anul 1640, Muzeul Ştefan Luchian, situl arheologic „Gura Hârtopului“ de la Ripiceni (sec IV – V, Epoca migraţiilor, Epoca bron­zului târziu, Eneolitic, Cultura Cucu­teni) şi siturile arheologice „Iazul lui Bogdan“ (aşezări datate din sec IV- V, Epoca daco-romană) şi „La Stâncuţa“ de la Liveni (aşezări din aceeaşi perioadă).

Ieşenii care consideră însă că plaja de la „Marea Nordului“, după cum o numesc localnicii, este prea departe, pot opta pentru o altă plajă, tot pe Prut, care se află pe raza localităţii Oprişeni, aflată la doar 20 de kilometri de Iaşi. Aici plaja este însă mai îngustă iar priveliştea nu beneficiază de o apă întinsă ca la Costeşti.

Citeste si: O plaja ca-n Vama Veche, în apropiere de Iaşi

Vezi si imagini inedite de la Stanca Costesti

Comentarii