De Business

Punem punctul pe știi

VIDEO – Un startup înfiinţat de o româncă în SUA a ajuns să fie evaluat la 4 miliarde de dolari

joi, 10 februarie 2022, 22:55
1 MIN
 VIDEO – Un startup înfiinţat de o româncă în SUA a ajuns să fie evaluat la 4 miliarde de dolari

O româncă a fondat, alături de 3 asociaţi, un startup de tehnologie, în SUA, iar după 7 ani firma a ajuns la o valoare estimată de 4 miliarde de dolari, în urma celei mai recente investiţii obţinute.

Noua investiţie obţinută de compania Branch, care are printre co-fndatori şi pe românca Mădălina Seghete, se ridică la 300 de milioane de dolari. Runda de finanţare de serie F este condusă de fondul de investiţii New Enterprise Associates (NEA), un investitor mai vechi în Branch.

Branch este considerat „unicorn”, adică o companie nelistată pe bursă, care are o valoare de cel puţin 1 miliard de dolari, estimată în urma unei runde de investiţii.

În cei aproape 7 ani de existenţă, compania care dezvoltă soluţii de marketing digital a obţinut investiţii totale de aproape 670 de milioane de dolari. Printre clienţii săi se numără compania media NBC, brandul de fashion sport Under Armour şi platforma de închirieri de locuinţe Airbnb.

Startup-ul de tehnologie a fost fondat în anul 2014, la Redwood City, California, de către Alex Austin, Dmitri Gaskin, Mădălina Seghete şi Mike Molinet.

Citiţi materialul integral pe startupcafe.ro

Comentarii