VIDEO Viralul zilei: Strângere de mână ratată între premierul austriac și cancelarul german Olaf Scholz. Karl Nehammer: Sistemul Schengen nu funcționează

vineri, 18 august 2023, 12:11
1 MIN
 VIDEO Viralul zilei: Strângere de mână ratată între premierul austriac și cancelarul german Olaf Scholz. Karl Nehammer: Sistemul Schengen nu funcționează

O strângere de mână ratată între premierul austriac Karl Nehammer și cancelarul german Olaf Scholz a devenit viralul zilei în Austria. La un an și jumătate de la preluarea mandatului, cancelarul german Olaf Scholz a ajuns, vineri, în Austria pentru prima vizită bilaterală.

 

Scholz a fost primit vineri, la Salzburg, de către cancelarul federal Karl Nehammer (ÖVP).

„Germania efectuează în continuare controale la frontierele cu Austria, ceea ce arată că sistemul Schengen nu funcționează structural”, a subliniat Nehammer înainte de întâlnirea cu Scholz. El a precizat că dorește să se adreseze omologului său german „și cu privire la abordarea ulterioară a UE în ceea ce privește lupta împotriva migrației ilegale, precum și controalele la frontierele intraeuropene și funcționarea Schengen”, transmite APA.

Și jurnalul postului public german ARD/ Das Erste relatează că premierul Karl Nehammer este hotărât să vorbească din nou cu Olaf Scholz despre problema Schengen.

Migrația, în special migrația „neregulamentară”, este subiectul care a captat atenția cancelarului în ultimele săptămâni. S-ar putea să aibă de-a face cu campania electorală, deși următoarele alegeri pentru Consiliul Național, alegerile parlamentare austriece, sunt încă departe. Dacă totul decurge ca de obicei, alegerile sunt programate pentru luna septembrie a anului viitor.

Mai mult, pe g4media

Comentarii