VIDEO: Zelenski l-a făcut să râdă pe Boris Johnson în timp ce se adresa parlamentului

miercuri, 04 mai 2022, 07:39
1 MIN
 VIDEO: Zelenski l-a făcut să râdă pe Boris Johnson în timp ce se adresa parlamentului

Premierul britanic Boris Johnson s-a adresat, marți, prin videoconferință, parlamentului Ucrainei, fiind primul lider occidental care a făcut un asemenea gest, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski, la rândul său, a luat la rând parlamentele din Vest și le-a transmis mesaje politicienilor, după invazia țării sale de către forțele ruse.

În timpul discursului ținut în fața Parlamentului de la Kiev, oficialul britanic l-a lăudat pe președintele Volodimir Zelenski pentru curajul său, dar cei doi lideri au avut și un moment de destindere. De fapt, Volodimir Zelenski, aflat în Rada ucraineană, l-a făcut să râdă pe premierul britanic, în momentul în care a enumerat toate personalitățile britance care susțin Ucraina.

„Sancțiunile împotriva Rusiei, embargoul energetic, blocarea activelor, acestea sunt lucruri normale, foarte simple, dar nu mai puțin importante, simbolice. Steaguri albastre și galbene flutură în Marea Britanie, în Trafalgar Square și în Downing Street. Suntem susținuți la Londra, Edinburgh, Cardiff, Belfast. Suntem susținuți de Liverpool, Manchester și sute de alte orașe din această țară puternică. Ucraina este susținută de Ducele și Ducesa de Cambridge, de Sir Paul McCartney, Elton John și Sting. Ucraina este susținută de Richard Branson, J.K. Rowling, familia Beckham, Benedict Cumberbatch, muzicienii Queen, Pink Floyd, Deep Purple, Ed Sheeran. Ucraina este susținută de actorii Hugh Laurie, Stephen Fry, Keith Harrington, Emilia Clarke, Daniel Radcliffe și, desigur, Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a”, a spus Volodimir Zelenski, spre amuzamentul lui Boris Johnson.

În momentul în care președintele ucrainean a rostit numele Reginei Elisabeta, parlamentarii ucraineni s-au ridicat în picioare și au aplaudat.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii