Vizită în Ţara de Foc: expoziţie inedită la Palatul Culturii din Iaşi

luni, 12 septembrie 2022, 01:50
1 MIN
 Vizită în Ţara de Foc: expoziţie inedită la Palatul Culturii din Iaşi

Ieşenii pot vizita expoziţia „Tierra del Fuego. Expedicion Popper” până pe 16 octombrie 2022. Aceasta este organizată de Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” din Iaşi. Proiectul expoziţional este realizat sub egida Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România „Wilhelm Filderman” (Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic).

Vizitatorii pot descoperi informaţii despre aventurile exploratorului român Iuliu Popper în expediţia întreprinsă în 1886, în Ţara de Foc. „Este un teritoriu considerat de toată lumea misterios şi de mulţi ca fiind magicul capăt al lumii, în sudul statelor Argentina şi Chile”, spun organizatorii.

Iuliu Popper este cel care, în urmă cu 135 de ani, a întemeiat aşezări în Ţara de Foc, a exploatat aurul, a bătut monedă şi timbre cu numele său şi a creat o mini-armată proprie.

Expoziţia „Tierra del Fuego. Expedicion Popper” poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 17.00, în spaţiile Muzeului de Istorie a Moldovei. 

Comentarii