Vizitatorii Panteonului din Roma vor plăti bilete de intrare, de anul viitor

marți, 12 decembrie 2017, 08:59
1 MIN
 Vizitatorii Panteonului din Roma vor plăti bilete de intrare, de anul viitor

Vizitatorii Panteonului din Roma vor putea admira monumentul antic plătind un bilet de intrare în valoare de 2 euro, începând din luna mai, dacă scopul vizitei lor nu va fi acela de a se ruga, a anunţat, luni, ministrul Culturii şi Turismului din Italia, informează Reuters.

 

În prezent biserică, fostul templu este unul dintre cele mai bine conservate monumente din perioada antică. Panteonul, care are un dom cu o înălţime de 43,3 metri, cu o lucarnă circulară în centru, a atras anul trecut 7,4 milioane de vizitatori.

Perceperea unei taxe de doi euro la intrarea în Panteon face parte din demersul de creştere a profitului din bunurile culturale ale Italiei. Ministrul a precizat că vizitele turiştilor vor fi suspendate în timpul slujbelor religioase. O parte din veniturile încasate din vânzarea de bilete de intrare va fi investită în lucrări de conservare a Panteonului.

Templul a fost comandat de omul politic Marcus Vipsanius Agrippa în onoarea împăratului Augustus în jurul anului 27 înainte de Hristos. Forma curentă a Panteonului şi pereţii groşi de şase metri datează din prima parte a domniei împăratului Hadrian după Hristos, care a ajuns la putere în anul 117 după Hristos. Clădirea a supravieţuit atacurilor barbare asupra Romei şi a fost transformată într-o biserică creştină în anul 609. Între personalităţile care sunt înhumate aici se numără artistul renascentist Rafael Sanzio şi doi regi italieni.

Comentarii