De Business

Punem punctul pe știi

Xiaomi, producătorul chinez de smartphone, cade pe bursa din Hong Kong

vineri, 15 ianuarie 2021, 11:51
1 MIN
 Xiaomi, producătorul chinez de smartphone, cade pe bursa din Hong Kong

Cotația acțiunilor Xiaomi cădea vineri cu 11% la deschiderea Bursei din Hong Kong, după ce producătorul chinez de telefoane mobile a fost înscris de Statele Unite pe o listă neagră a companiilor supuse sancțiunilor americane din cauza legăturilor cu armata Chinei.

Aceasta înscriere de ultim moment pe lista companiilor chineze care fac obiectul sancțiunilor este ultima concretizare a patru ani de tensiuni diplomatice între Beijing și Washington sub președinția lui Donald Trump.

Cu doar șase zile înainte de finalul mandatului lui Trump, autoritățile au făcut o serie de anunțuri care vizează producătorul chinez de smartphones Xiaomi, dar și gigantul petrolier CNOOC.

Xiaomi, care a depășit Apple și a devenit în 2020 al treilea producător mondial de smartphones, este una dintre cele nouă companii chineze care figurează pe această listă, din cauza prezumtivelor legături cu armata Chinei.

Decizia înseamnă că investitorii americani nu vor mai putea cumpăra acțiuni și vor trebui chiar să-și cedeze participațiunile până în 11 noiembrie 2021, dacă viitorul președinte Joe Biden nu schimbă decizia.

Xiaomi este una dintre cele mai mari companii chineze care figurează pe această listă.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii