Zeci de mii de elevi care acum 8 ani erau în clasa I nu au ajuns să mai dea Evaluarea Naţională

marți, 14 iunie 2022, 17:12
1 MIN
 Zeci de mii de elevi care acum 8 ani erau în clasa I nu au ajuns să mai dea Evaluarea Naţională

Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a se desfăşoară în perioada 14 – 30 iunie 2022. Astăzi are loc prima probă cea de limba şi literatura română. Peste un sfert din elevii care acum 8 ani trebuiau înscrişi în clasa întâi nu au mai ajuns la Evaluarea Naţională. Conform situaţiei centralizate de către Ministerul Educaţiei pe baza informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, 155.820 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi în vederea susţinerii examenului.

Potrivit facsimilului de mai jos, un număr de 212.000 de elevi aveau vârsta de 7 ani în 2014 şi trebuiau înscrişi în clasa întâi. Opt ani mai târziu, adică azi, ei trebuiau să susţină examenul de Evaluare naţională.

Calculul arată că un număr de 56.487 de elevi nu au mai ajuns să dea Evaluarea Naţională. Ei nu s-au înscris la proba de azi de limba şi literatura română. Este vorba de un procent de aproape 25% dintre copii care au abandonat şcoala în primele opt clase. Sau nici nu au mai fost înscrişi pe clasa întâi deşi se aflau în România.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii