Zeci de mii de oameni fără apă, astăzi, în mai multe zone din Iaşi

joi, 28 septembrie 2023, 07:29
2 MIN
 Zeci de mii de oameni fără apă, astăzi, în mai multe zone din Iaşi

ApaVital invocă remedierea unei avarii pentru sistarea furnizării apei potabile utilizatorilor de pe străzile Păcurari, Moara de Foc, Toma Cozma, Neculau, Cazărmilor, Niciman, Aleea Petru Poni şi şoseaua Păcurari. Anunţul menţionează doar ziua de astăzi, 28 septembrie, cu o oră estimată 15.00 pentru reluarea alimentării cu apă. De fapt, la robinete apa nu mai curge de aseară.

UPDATE: Furnizarea apei potabile în partea de vest a orașului nu se va relua până diseară, anunță ApaVital. Inițial, apa fusese oprită de ieri seară până la un termen estimat pentru azi la ora 15. Avaria produsă lângă unul din turnurile construite de Cristin Zamostean pe șos. Moara de Foc se dovedește însă a fi mai complicat de remediat. Între timp, magazinele alimentare din zonă și-au epuizat stocurile de apă în recipiente de 5 și 6 litri. https://www.apavital.ro/intreruperi-de-apa

Avaria este veche de circa trei zile, locul chiar a fost marcat în cursul zilei de ieri, dar clienții ApaVital din zona menționată nu au fost informați despre monentul începerii intervenției ca să își facă rezerve de apă.

Stire initiala:

Ca de obicei, societatea de apă avertizează că la reluarea alimentării apa este posibil să fie tulbure, respectiv „să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situaţie în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute, pentru ca apa să revină la caracteristicile normale de potabilitate”.

Alte câteva zeci de mii de locuinţe şi spaţii comerciale din cealaltă parte a oraşului vor fi astăzi „pe uscat” până diseară în jurul orei 19 din acelaşi motiv: o avarie, de data asta la o conductă de distribuţie de 400 mm diametru situată în zona Centrului Expoziţional Moldova. Prin urmare, nu vor avea apă cei care locuiesc sau desfăşoară activităţi economice pe şoseaua Nicolina şi pe străzile Tudor Neculai, prof. Nicolae Zamfirescu, prof. Emil Honoriu, Hlincea, Valea Adâncă, aleea Tudor Neculai, aleea Valea Adâncă, dar şi în localităţile Valea Adâncă (parţial), Hlincea, Lunca Cetăţuii cu cartierele Astoria, Vişoianu, Lunca Cetăţuii (blocuri), Tineretului, Crihan, Zanea şi localitatea Dumbrava. 

Pentru informaţii suplimentare şi sesizări, utilizatorii pot suna la Centrul de contact ApaVital, telefon 0232.969, menţionează anunţurile societăţii de apă.

Comentarii