„Regia nu poate fura un mijloc fix aflat in gestiunea RAJAC Iasi“

Subtitlu

joi, 12 octombrie 2006, 20:20
3 MIN
 „Regia nu poate fura un mijloc fix aflat in gestiunea RAJAC Iasi“

Andrei Gheorghe, str. Sarmisegetuza nr. 4: „In data de 27 septembrie, angajati ai RAJAC Iasi au distrus, prin efractie, intrarea in subsolul blocului DA 5, din strada Sarmisegetuza nr. 4, intrind fara acceptul locatarilor sau al asociatiei. Au furat apometrul si alte lucruri pe care noi nu le stim inca (vom vedea dupa ancheta politiei sau in cursul cercetarilor). Asociatia a atentionat organele de cercetare ca lipsa de alimentare cu apa a blocului poate genera imbolnaviri in masa ale locatarilor, declansarea unor epidemii. Cele mentionate constituie o grava incalcare a drepturilor omului si pericol public. RAJAC Iasi a comis o ilegalitate in anul 2001, atunci cind primarul Gheorghe Nichita era la conducerea RAJAC Iasi. Acesta a semnat si confirmat un contract de furnizare a apei potabile fara a tine cont de obligativitatea protocolului de departajare emis de asociatia mama, care avea la cunostinta de datoriile si penalizarile blocului in cauza. RAJAC Iasi a incercat de nenumarate ori sa intimideze asociatia, amenintind-o cu Jandarmeria ca intrerupe apa potabila“.
Ion Toma, director RAJAC Iasi: „1. Asociatia de locatari PT 10 E Dacia a avut in componenta, pina la data de 30.11.2001, blocurile DA1, DA2, DA4, DA5. Incepind cu aceasta data, proprietarii blocului DA1, care s-au constituit in asociatie de proprietari inca din data de 11.05.2001, au perfectat contract direct cu RAJAC Iasi, in conditiile prevazute in Regulamentul pentru furnizarea serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare. La acea data, penalitatile datorate de asociatie erau de 26.970,23 RON. Datorita faptului ca intre cele 2 asociatii nu s-a reusit, din motive care tin de modul cum au inteles sa colaboreze intre ele, incheierea unui protocol de predare primire a datoriilor, s-a perfectat un contract cu noua asociatie, cu clauza ca, dupa incheierea protocolului pe cale amiabila sau judecatoreasca, regia sa opereze transferul acestor sume in soldul asociatiei blocului DA1. Conducerea Asociatiei PT 10 E Dacia, in a carei sarcina intra perfectarea acestui protocol, in conformitate cu Legea locuintei 114/1996, nu a efectuat demersurile legale pentru a obtine incheierea acestuia pe cale amiabila sau prin hotarire judecatoreasca, preferind sa acopere aceste deficiente din cadrul asociatiei prin aruncarea de acuze asupra RAJAC Iasi, care nu are nici un fel de atributii in acest sens. Drept urmare, intreaga suma de penalitati ramine, legal, a fi platita de Asociatia PT 10 E Dacia. La acea suma s-au adaugat ulterior alte penalitati, pina la suma de 32.671,25 RON.
2. RAJAC Iasi, in aceasta situatie, a actionat in judecata aceasta asociatie, obtinind, in final, hotariri judecatoresti definitive prin care asociatia era obligata la plata pentru sumele de 31.380 RON penalitatea si 2.051 RON cheltuieli de judecata. Aceste hotariri au fost investite cu titlu executoriu.
3. Permanent, conducerea asociatiei, prin persoana d-lui Andrei Gheorghe, a incercat sa acopere deficientele de organizare a asociatiei aruncind asupra regiei sau asupra celeilalte asociatii raspunderi care ii revin dumnealui in calitate de reprezentant oficial al asociatiei, indemnind si manipulind proprietarii de apartamente, inclusiv prin lipiri de afise pentru ca acestia sa se opuna unor masuri legale demarate de regie in vederea recuperarii datoriilor.
4. Astfel, desi in contractul incheiat cu regia si in Regulamentul pentru furnizarea serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare, aprobat prin Hotarirea 179/2003 a Consiliului Judetean Iasi, este prevazut, la art.70, litera „s“, ca utilizatorul este obligat sa asigure in orice moment accesul furnizorului la contor, conducerea asociatiei a blocat accesul la contor prin aplicarea de lacate. Facem mentiunea ca, la solicitarea asociatiei, apometrele au fost montate in subsolul blocurilor, dar in conditiile asigurarii accesului neconditionat si non-stop.
5. De asemenea, asociatia a refuzat in permanenta primirea documentelor de notificare, incercind in acest fel sa impiedice procedurile de intrerupere a serviciilor, ajungind pina in situatia in care regia ar fi fost pusa in situatia intreruperii serviciilor prin sapatura si debransare de la magistrala, lucru care ar fi fost impotriva intereselor proprietarilor, care ar fi trebuit sa suporte costurile, care in aceste cazuri sint foarte mari.
6. Intreruperile in furnizarea serviciilor de apa-canal motivate de lipsa platii se efectueaza, de regula, prin scoaterea din instalatie a ultimei componente a retelei publice, care este apometrul de bransament. In aceasta situatie, o acuza ca cea a domnului Andrei Gheorghe, precum ca angajatii regiei au furat apometrul, este ridicola, intrucit regia nu poate fura un mijloc fix aflat in gestiunea RAJAC Iasi“.

Comentarii