„Vosganian sa demonstreze ca se pricepe si la fapte, nu doar la vorbe“

joi, 07 decembrie 2006, 20:17
4 MIN
 „Vosganian sa demonstreze ca se pricepe si la fapte, nu doar la vorbe“

Georgeta Stan, 50 ani, pensionata medical

Infrastructura lasa foarte mult de dorit. Orasul are o multime de gropi in momentul de fata si presupun ca nici drumurile judetene nu arata tocmai bine. Dar problema cea mai arzatoare este cea a locurilor demunca. Dumnealui, ca economist cu functie importanta in guvern se poate interesa indeaproape de aceasta problema. Daca, in general, parlamentarii de Iasi s-au miscat foarte incet, domnul Vosganian le-ar putea oferi un exemplu rezolvind cel putin aceste probleme.

Viorel Acatincai, 45 ani, lacatus mecanic

I-as recomanda domnului Varujan Vosganian sa-si faca timp sa vina la Iasi mai des ca pina acum si sa adune de la fata locului problemele cu care se confrunta iesenii. Va asigur ca nu-i va fi deloc greu, daca va tine legatura cu Consiliul Judetean, Primaria si Finantele. Chiar daca nu este iesean get-beget, a reprezentat Iasul in Parlament trei mandate si nu cred ca nu stie ce trebuie facut, atit pentru oras, cit si pentru judet.

Veronica Ifrim, 54 ani, casnica

Sint destule de facut si banuiesc ca multe dintre prioritati sint cunoscute. Eu m-as referi la o problema mai aparte, la a carei rezolvare ar putea ajuta si domnul Vosganian, in calitate de vicepremier: e vorba de educatie si cred ca trebuie o mai strinsa apropiere a scolii de biserica. Fiindca am spus de biserica – la Mitropolie si la multe biserici din oras sint o multime de cersetori, unii impostori, iar altii bolnavi psihic. Ar putea fi create locuri de munca pentru aceste persoane care, chiar daca sufera cu capul, ar putea face ceva util, pentru ei in primul rind, dar si pentru societate.

Constantin Niculita, 56 ani, electrician

Sint foarte multe familii cu copii de virsta scolara si sint si copii buni care, din cauza lipsurilor, nu pot merge la scoala sau nu pot sa invete. Invatamintul este asa cum este si cred ca domnul Vosganian va putea aloca mai multi bani pentru invatamint si sa constituie, in limitele legii, un fond pentru ajutarea copiilor care vor sa invete.

Dorina Ungureanu, 43 ani, farmacista

Sa se ocupe de finantarea Iasului, pentru repararea strazilor, a drumurilor nationale ce trec prin oras si pentru construirea de parcari, pentru ca posesorii de masini nu au unde sa-si parcheze masinile, fiind uneori nevoiti sa incalce noul Cod Rutier. Parcurile de joaca pentru copii existente sint putine, deci trebuie bani si pentru construirea de noi parcuri. Si, nu in ultimul rind, sa sprijine Iasul pentru atragerea de investitori, fiind astfel rezolvata, macar in parte, problema locurilor de munca.

Carmen Tudose, 49 ani, cosmetician

Consider ca ar trebui sa existe o paleta de urgente, din care sa le alegem pe cele la care se poate implica si noul vicepremier care este Varujan Vosganian. Cam ce probleme economice ar fi in Iasi: mai multi bani pentru spitale, terminarea unor lucrari de renovare incepute cu ani in urma – si ma refer aici la cladirea Filarmonicii, la Teatru si la Palatul Culturii. Este nevoie si de o intensa mediatizare a Iasului cultural, asa cum alte judete isi fac cunoscute obiectivele culturale, turistice si monumentele istorice. Iasul trebuie sa fie mai bine cunoscut in tara si chiar in afara tarii.

Eugen Voicu, 48 ani, timplar

Cum pentru toate problemele ce trebuie rezolvate este nevoie de bani, parerea mea este ca domnul Vosganian ar trebui sa colaboreze cu autoritatile locale, de la care sa se informeze unde trebuie alocate fonduri. Conteaza mai putin faptul ca primarul este pesedist, prefectul liberal si domnul Vosganian tot liberal. Ambitiile politice trebuie lasate la o parte si sa-si aminteasca dumnealor ca sint romani si ceea ce fac este pentru binele comunitatii.

Tatiana Lazar, 48 ani, inginer

Eu nu am simtit ca s-ar fi rezolvat ceva in orasul asta cu ajutorul domnului Vosganian. Nu a demonstrat altceva iesenilor decit ca stie sa vorbeasca foarte frumos, in termeni de specialitate, incit, auzindu-l, ai crede ca are solutii pentru toate problemele economice. Cred ca, din pozitia de vicepremier economic, a venit timpul sa demonstreze iesenilor pe care i-a reprezentat in Parlament ca se pricepe si la fapte, nu doar la vorbe.

Stefan Chirila, 18 ani, elev

Noi locuim pe strada Maior Popescu Eremia. Cineva dintre vecini s-a interesat la Primarie cind va fi reparata strada si i s-a spus ca este o hirtie, in care scrie ca strada este facuta si ca lucrarea ar costa o suma de citeva miliarde de lei, dar in afara de niste bolovani care s-au adus pe strada asta-primavara si niste nisip adus pe urma nu s-a facut nimic. Cred ca domnul Varujan Vosganian ar putea verifica cum sint cheltuiti banii alocati pentru anumite lucrari care se fac in oras si daca aceste lucrari sint facute.

Gheorghe Andronic, 72 ani, pensionar

Domnul Varujan Vosganian ar putea, ca vicepremier pe probleme de economie, sa mareasca pensiile celor care au muncit o viata de om si au pensii foarte mici, din care nu-si pot plati intretinerea. Asta, in timp. Pentru moment, cred ca ne-ar putea ajuta sa avem si noi, cei cu pensii foarte mici, un mic ajutor banesc de Sarbatori.

Mihaela Purcariu, 35 ani, tehnician dentar

Fiind senator de Iasi, normal ar fi sa cunoasca problemele Iasului. In primul rind, sa aiba in vedere ca din zona Moldovei Iasul este in urma Bacaului, atit ca investitii straine, cit si ca nivel de trai. Imaginea Iasului trebuie promovata, pentru ca degeaba este oras cultural, daca din punct de vedere economic este slab.

Comentarii