1,4 milioane de lei pentru spaţiul de joacă pentru copii din Parcul Expoziţiei

sâmbătă, 30 octombrie 2021, 01:50
1 MIN
 1,4 milioane de lei pentru spaţiul de joacă pentru copii din Parcul Expoziţiei

Potrivit documentaţiei tehnice, odată semnat un contract, durata estimată de execuţie ajunge la maximum 12 luni. Suprafaţa spaţiului de joacă este de circa 1.700 mp. „Lucrările cuprind reabilitarea echipamentelor existente, dezafectarea echipamentelor foarte degradate şi care nu mai pot fi reabilitate, precum şi suplimentarea cu echipamente şi mobilier urban noi conforme cu normele europene în vigoare”, se precizează în proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării consilierilor locale.

Pe amplasament vor fi păstrate şi reabilitate echipamente existente precum complexul de joacă pentru copii cu dizabilităţi, două carusele cu căluţi, şapte echipamente fitness, un complex cu tobogan şi 30 bănci cu spătar. „Se suplimentează spaţiul de joacă cu următoarele echipamente noi: un ansamblu de joacă cu platforme, scări şi tobogane, două leagăne duble, un leagăn dublu pentru copii mici, un leagăn cuib, o tiroliană, trei figurine pe arc, cinci coşuri de gunoi”, se mai arată în proiect.

De asemenea, suprafaţa antitraumă va fi amenajată cu tartran pe 1.600 mp pentru a oferi o siguranţă în exploatare. Pe aceeaşi suprafţaă vor fi imprimate jocuri educative diverse. Proiectul tehnic a fost realizat de către firma Sport Play Systems.

Comentarii