1,6 milioane euro pentru Spitalul “Sf. Maria”. În ce se vor investi banii

sâmbătă, 12 martie 2016, 02:54
2 MIN
 1,6 milioane euro pentru Spitalul “Sf. Maria”. În ce se vor investi banii

Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi este partener în proiectul „Îmbunătăţirea serviciilor acordate în domeniul Hematologiei şi Oncologiei pediatrice în România, prin achiziţia de bunuri, servicii şi lucrări de specialitate” prin care va primi 1.600.000 de euro pentru aparatură şi îmbunătăţirea serviciilor medicale. Programul are asigurată 85% din finanţare prin Granturile Norvegiene, iar cofinanţarea de 15% este asigurată de Ministerul Sănătăţii. 

Proiectul îşi propune dotarea spitalelor partenere cu echipamente performante prin care să crească rata de diagnostic în stadii precoce al afecţiunilor hemato-oncologice pediatrice. De asemenea, se doreşte instruirea unui număr de 289 de persoane în scopul îmbunătăţirii activităţii personalului care lucrează în acest domeniu. Printre aceştia se numără 4 lectori asistenţi, 29 de medici, 164 de asistenţi şi 86 de infirmiere care vor fi  selectaţi din cele patru spitale.

În cadrul proiectului, pentru Spitalul de Copii „Sfânta Maria” se vor achiziţiona un aparat RMN, un Osteodensitometru şi un Analizator toxicologic. „Anul trecut a fost accesat acest grant norvegian, iar astăzi (n.r. – ieri) a început demararea oficială a proiectului. Fondul acesta ne ajută enorm în perioada următoare pentru îmbunătăţirea calităţii. Pentru Iaşi a fost alocată o sumă considerabilă pe care o vom folosi atât pentru aparatură de performanţă, cât şi pentru pregătirea cadrelor astfel încât să fie la cel mai înalt standard. A fost o perioadă în care s-a muncit foarte mult pentru câştigarea acestui grant, şi de aceea ţin să mulţumesc echipei pentru profesionalism, pentru că orice concurs european se câştigă în urma unei competiţii acerbe. Săptămâna trecută a fost un audit al ministerului prin care s-a verificat modul în care s-a defăşurat acest proiect la Iaşi şi s-au declarat foarte mulţumţi”, a menţionat doctorul Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria”.  

Promotorul proiectului este Institutul Oncologic „Prof.Dr. Al. Trestioreanu” din Bucureşti, având ca parteneri Spitalul pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, Institutul Oncologic „Prof. Dr.I. Chiricuţă” din Cluj-Napoca şi Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5.650.000 de euro. 

Comentarii