1,6 milioane euro pentru Spitalul “Sf. Maria”. În ce se vor investi banii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

1,6 milioane euro pentru Spitalul “Sf. Maria”. În ce se vor investi banii

GALERIE
Spitalul Sf. Maria
  • Spitalul Sf. Maria
- +

Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi este partener în proiectul „Îmbunătăţirea serviciilor acordate în domeniul Hematologiei şi Oncologiei pediatrice în România, prin achiziţia de bunuri, servicii şi lucrări de specialitate” prin care va primi 1.600.000 de euro pentru aparatură şi îmbunătăţirea serviciilor medicale. Programul are asigurată 85% din finanţare prin Granturile Norvegiene, iar cofinanţarea de 15% este asigurată de Ministerul Sănătăţii. 

Proiectul îşi propune dotarea spitalelor partenere cu echipamente performante prin care să crească rata de diagnostic în stadii precoce al afecţiunilor hemato-oncologice pediatrice. De asemenea, se doreşte instruirea unui număr de 289 de persoane în scopul îmbunătăţirii activităţii personalului care lucrează în acest domeniu. Printre aceştia se numără 4 lectori asistenţi, 29 de medici, 164 de asistenţi şi 86 de infirmiere care vor fi  selectaţi din cele patru spitale.

În cadrul proiectului, pentru Spitalul de Copii „Sfânta Maria” se vor achiziţiona un aparat RMN, un Osteodensitometru şi un Analizator toxicologic. „Anul trecut a fost accesat acest grant norvegian, iar astăzi (n.r. - ieri) a început demararea oficială a proiectului. Fondul acesta ne ajută enorm în perioada următoare pentru îmbunătăţirea calităţii. Pentru Iaşi a fost alocată o sumă considerabilă pe care o vom folosi atât pentru aparatură de performanţă, cât şi pentru pregătirea cadrelor astfel încât să fie la cel mai înalt standard. A fost o perioadă în care s-a muncit foarte mult pentru câştigarea acestui grant, şi de aceea ţin să mulţumesc echipei pentru profesionalism, pentru că orice concurs european se câştigă în urma unei competiţii acerbe. Săptămâna trecută a fost un audit al ministerului prin care s-a verificat modul în care s-a defăşurat acest proiect la Iaşi şi s-au declarat foarte mulţumţi”, a menţionat doctorul Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria”.  

Promotorul proiectului este Institutul Oncologic „Prof.Dr. Al. Trestioreanu” din Bucureşti, având ca parteneri Spitalul pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, Institutul Oncologic „Prof. Dr.I. Chiricuţă” din Cluj-Napoca şi Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5.650.000 de euro. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.