Comunicat de presă

30 de ani fără parc industrial la Consiliul Județean Iași. Cine e de vină? (P)

joi, 25 iunie 2020, 11:15
2 MIN
 30 de ani fără parc industrial la Consiliul Județean Iași. Cine e de vină? (P)

În anul de grație 2020,  jumătate din rețeaua de drumuri județene este reprezentată de  drumuri de pământ și de piatră, județul Iaşi nu are niciun parc industrial, complex expozițional  sau autogară modernă. Transportul public în mediul rural  se desfășoară în condiții nedemne, ca într-o țară din lumea a treia. În 30 de ani de de activitate postrevoluționară la Consiliul Județean, s-au schimbat președinți și vicepreședinți de CJ, dar mai bine de jumătate din timp a existat o singura constantă: Cristian Stanciu, slujbaș al lui Năstase, Ponta, Dragnea, Dăncilă și Ciolacu.

Aflat la finalul celui de-al patrulea mandat de consilier județean, lista proiectelor propuse și a realizărilor sale se reflecta pe o hârtie albă, imaculată. Sub masca experienței vaste de consilier județean  și a aparenței de politician cu reflexe democrate,  se ascunde o incompetență administrativă crasă, dovedită de rezultatele demne de un repetent ale Consiliului Judetean de până acum. Când principala preocupare a acestui pesedist cu gene peremiste a fost doar creșterea afacerilor sub umbrela protecționistă oferită de influența politică, lipsa rezultatelor după patru mandate este explicabilă. Afacerea proprie crește, în timp ce județul lâncezește.

După protestul de ieri al consilierilor liberali privind boicotarea de către PSD a parcului industrial de la Letcani, singura preocupare a vechilului lui Maricel Popa a fost legată de indemnizația liberalilor. Ce poate să dovedească  mai clar dezinteresul acestuia față de problemele majore ale județului? Un politician mânat de interesul pentru ieșeni, ar fi întrebat câte ceva despre despre stadiul investiției și cauzele amânării cu un an al proiectului, sau ar fi dat cateva explicații legate de motivul blocării investiției, dar nu a spus nici măcar un cuvânt despre parcul industrial, proiect lansat de PNL. Ce așteptări să aibă de la el  ieșenii, când, de fapt, Cristian Stanciu este cel care a pus la cale acest sabotaj al unei investiții generatoare de bunăstare. Investițiile nu trebuie făcute doar  pentru a cerși voturi, avem obligația de a asigura o dezvoltare durabilă Iașului, de a asigura un viitor copiilor noștri.

Întreg grupul de consilieri PSD este responsabil pentru nerealizarea obiectivelor majore ale județului, prin votul și prin poziția lor din acești patru ani au susținut politică nocivă de subdezvoltare economică. Singurul bărbat politic din PSD Iași  s-a dovedit a fi o femeie, consilierul județean Mihaela Ivancia,  care a avut curajul de a ieși în față și de a recunoaște incompetența și dezastrul produs de Maricel Popa.

Din anul 2000, până acum, Consiliul Județean a fost condus de PSD, care a deținut  majoritatea politică. În acești de 20 de ani, Cristian Stanciu a fost  timp de 16 ani consilier județean, devenind astfel o emblema iconică a mediocrității administrative și politice a Consiliului Județean Iaşi, alături de groparul Iașului, Maricel Popa. Prea multe vorbe, prea puține fapte.

Romeo Vatră
Liderul grupului de consilieri județeni PNL Iași

Comentarii