COMUNICAT DE PRESĂ

45 de antreprenori vă împărtășesc secretele reușitei lor, miercuri, la Iași

luni, 01 iulie 2019, 10:42
2 MIN
 45 de antreprenori vă împărtășesc secretele reușitei lor, miercuri, la Iași

În 3 iulie 2019, ora 16.30, la Hotel Astoria (sala Mihai Eminescu), Fundația Corona și partenerul său Camera de Comerț și Industrie a Județului Iași vă invită pentru a-i cunoaște pe cei 45 de antreprenori care și-au deschis afaceri prin Programul de dezvoltare antreprenorială „Trei, doi, unu, start Nord-Est!”.

Cei 45 au parcurs etapa de instruire și formare, au câștigat competiția de proiecte și au semnat deja contractele de finanțare pentru afacerile lor, acum beneficiind de consultanță și sprijin pentru ca aceste afaceri să se desfășoare cu succes.

Menționăm că afacerile finanțate în cadrul proiectului sunt localizate în mediul urban din Regiunea Nord Est și acoperă geografic toate județele din regiune.

De altfel, Programul de dezvoltare antreprenoriala Trei, doi, unu start Nord Est! a avut și o funcție de stimulare a educației antreprenoriale, numărul celor instruiți și formați în domeniul antreprenoriatului și care au primit consultanță, asistență și sprijin calificat în elaborarea de planuri de afaceri, fiind mai mare -340 de persoane cu potențial antreprenorial din întreaga Regiune Nord Est.

Astfel de programe au un rol esențial de dezvoltare în România în care, după perioada comunistă, cultura antreprenorială se formează greu și deseori insuccesul apare din cauza erorilor în planul inițial de afaceri sau a deciziilor de management incorecte. Prin urmare, în situația în care un antreprenor beneficiază de consultanța gratuită a unor specialiști în realizarea unui plan de afaceri bun și susținere în primul an de afaceri, când deciziile lui au un impact major asupra businesului, șansele reușitei cresc foarte mult.

Proiectul Trei, doi, unu start Nord Est! se implementează în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2021, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectiv Specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non agricol din zona urbană, Contract de finanțare nr. POCU/82/ 3/7/103986, COD MySMIS 103986. Valoarea totala a bugetului proiectului este de 13.368.447,91 lei, din care: valoare eligibilă nerambursabilă din FSE – 11.348.621,23 lei și valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 2.002.697,87 lei.

Mai multe detalii cu privire la rezultatele și activitățile proiectului, serviciile și resursele puse la dispoziția beneficiarilor, tipul și distribuția business-urilor finanțate în cadrul proiectului puteți afla prin participarea la evenimentul de promovare din 3 iulie 2019.

Pentru detalii si înscrierea la eveniment contactatele sunt: Fundația Corona – tel: 0232.244.530, e-mail: office@fundatiacorona.ro; persoana de contact Mihaela Hrușcă și Camera de Comerț și Industrie lași – tel: 0374.462.462, e-mail: cciasi@cciasi.ro; persoana de contact Sorin Gheorghiu.

Comentarii