anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

„Bobocii“ au vizitat virtual Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iași

GALERIE
umf
  • umf
- +

Peste 80% dintre bobocii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi au participat deja, începând cu 23 septembrie, la Orientation Days, un eveniment organizat de UMF Iaşi, respectând integral toate procedurile de siguranţă în contextul pandemiei COVID-19. Evenimentul, aflat în acest an la a patra ediţie, este organizat împreună cu societăţile studenţeşti care activează în cadrul UMF Iaşi.

Din cauza situaţiei epidemiologice, nu a fost posibilă organizarea tururilor ghidate în universitate şi Iaşi, însă organizatorii au pregătit o surpriză bobocilor: aceştia au putut colinda universitatea virtual, prin intermediul unor filme de prezentare ale celor patru facultăţi. De asemenea, proaspeţii studenţi sunt aşteptaţi de colegii lor mai mari pe Esplanada UMF Iaşi, pentru a primi broşuri informative, halate şi măşti, în fiecare zi până pe 27 septembrie.

„După ce au trecut cu succes peste concursul de admitere şi emoţiile din vară s-au risipit, a venit ziua când cei mai tineri membri ai marii familii UMF Iaşi vor face primii paşi spre cariera visată. «Orientation Days» este mai mult decât un eveniment de informare, este modul nostru de a le ura «Bun venit» bobocilor şi de a le arăta că suntem aici pentru ei, pentru a-i ajuta şi ghida în următorii ani, pentru a le transmite cunoştinţe, dar şi de a-i învăţa să-şi iubească viitoarea profesie“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

4 clase

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.