A dat o spargere când se afla în arest la domiciliu

Apoi a luat un tren din Iaşi şi s-a oprit la Sibiu. Poliţiştii de la Biroul Urmăriri i-au tăiat elanul chiar pe peronul gării, în zorii zilei.

sâmbătă, 10 iulie 2021, 01:50
3 MIN
 A dat o spargere când se afla în arest la domiciliu

Un ieşean a fost luat pe sus de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din Gara Sibiu, la o zi după ce a furat, târziu în noapte, o sumă de bani dintr-un magazin din comuna Bivolari. Bărbatul a pătruns prin efracţie în magazin, de unde şi-a însuşit bunuri în valoare de 2.500 de lei, iar apoi a fugit din judeţ, luând trenul până la Sibiu. Pe lângă jaful dat la magazinul din sat, bărbatul evadase anterior din imobilul în care era arestat la domiciliu pentru alte ilegalităţi comise în trecut. Faptele sale nesăbuite l-au băgat acum după gratii pentru o perioadă de 30 de zile pentru o listă lungă de infracţiuni: furt calificat, tentativă la furt calificat, dar şi evadare.

 

Un bărbat domiciliat în satul Tabăra, din comuna Bivolari, a ajuns după gratii după ce a furat din magazinul din centrul satului. Spargerea dată târziu în noapte de către ieşean a dus la un deznodământ nefericit pentru acesta. Bărbatul îşi va petrece următoarele 30 de zile în Arestul IPJ Iaşi, după ce magistraţii au admis cererea poliţiştilor de arestare preventivă. Vlad Iulian Motohoi este cercetat acum de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, în cauza penală 7756/P/2021, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat şi evadare.

În noaptea de 4 spre 5 iulie 2021, în timp ce se afla în arest la domiciliu pentru alte infracţiuni comise în trecut, a părăsit imobilul stabilit de oamenii legii cu un singur plan în minte: să dea o spargere la un magazin din comună şi să fugă mai apoi din judeţ. Plecat de acasă, bărbatul a încercat să pătrundă într-un magazin prin efracţie, cu o mască pe faţă, însă nu a reuşit. Vlad Iulian Motohoi nu şi-a abandonat planul pe care îl avea în minte, fapt pentru care şi-a încercat norocul la un alt magazin din apropiere. Prin efracţie, a pătruns în unitatea alimentară şi a furat bunuri în valoare totală de 2.500 de lei. Dimineaţa, după ce furtul i-a reuşit, bărbatul a plecat spre municipiul Iaşi, de unde s-a urcat într-un tren cu capăt de linie în Sibiu. A doua zi dimineaţă, pe 6 iulie, ieşeanul a fost depistat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri al IPJ Iaşi în gara din municipiul Sibiu.

„Se reţine că în noaptea de 04-05 iulie 2021, inculpatul, aflat sub măsura arestului la domiciliu din data de 17 iunie 2021, măsură dispusă într-un alt dosar penal, a încălcat obligaţia de a nu părăsi domiciliul din satul Tabăra, comuna Bivolari, judeţul Iaşi, şi a încercat să pătrundă în incinta unui magazin din localitate, prin efracţie, fiind mascat, cu intenţia de a sustrage bunuri, fără a reuşi acest lucru, iar ulterior a pătruns prin aceeaşi modalitate în incinta unui alt magazin, de unde a sustras bunuri în valoare totală de 2.500 de lei. La data de 5 iulie 2021, inculpatul s-a deplasat în municipiul Iaşi, de unde a luat trenul pe ruta Iaşi-Sibiu. În dimineaţa zilei de 6 iulie 2021, la ora 05:40, inculpatul a fost depistat de către organele de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri al IPJ Iaşi în gara din municipiul Sibiu”, ne-au transmis reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Vlad Iulian Motohoi a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Iaşi cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„Prin ordonanţa din data de 6 iulie 2021 a organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Popricani s-a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi a fost admisă propunerea procurorului de arestare a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Facem precizarea că măsurile procesuale dispuse în cauză nu pot înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie de care inculpatul beneficiază până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive”, a declarat Dragoş Bordianu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

 

 

Comentarii