„Evadatul“ de la Socola nu a fost încă prins. A trecut o săptămână de la dispariţie

joi, 28 ianuarie 2016, 02:56
1 MIN
 „Evadatul“ de la Socola nu a fost încă prins. A trecut o săptămână de la dispariţie

Pacientul care a fost dat dispărut săptămâna trecută din secţia Paliative a Institutului de Psihiatrie „Socola“ încă nu a fost găsit. Poliţia nu a obţinut încă nicio pistă, căutările lui fiind în desfăşurare.

„Nu a fost depistat deocamdată. Continuăm căutările cu efective mărite, beneficiem de sprijinul jandarmilor şi al Poliţiei Locale. Când îl vom găsi, vom anunţa presa“, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

În luna noiembrie a anului trecut, Dan Marandu şi-a dat acordul pentru internare voluntară în cadrul unităţii medicale. Acesta a fost diagnosticat cu tulburare psihică cronică. Pacientul în vârstă de 66 de ani a plecat din spital joia trecută fără aviz medical în jurul orei 17, iar de atunci nu a mai fost văzut.

Reprezentanţii institutului precizează că infirmierii şi îngrijitorul care trebuiau să supravegheze pacientul se aflau într-un alt salon unde aveau grijă de alţi bolnavi şi administrau tratametele. Secţia Paliative nu are regim închis, pacienţii putând intra şi ieşi de câte ori au nevoie.

Comentarii