„Junimea-Scriptor“: invitat, un poet cu debut literar în ‘87

miercuri, 03 aprilie 2019, 01:50
1 MIN
 „Junimea-Scriptor“: invitat, un poet cu debut literar în ‘87

Întâlnirea din această săptămână a Clubului de promovare a lecturii, cărţilor şi dialogului „Junimea-Scriptor“ îl va avea drept invitat pe scriitorul Vasile Proca, care va vorbi despre volumul său de poezie „Aer cu spini“.

Întâlnirea cu scriitorul va avea loc de la ora 16.16, în Sala „B.P Hasdeu“ de la Biblioteca Centrală Universitară, manifestarea culturală urmând să fie prezentată de Ioan Holban.

„Poezia lui Vasile Proca este o interogaţie asupra condiţiei umane, văzută ca o dimensiune tragică a lui Dumnezeu, în care sună plin – cu vorbele lui Paul Celan – maiestatea absurdă a prezentului“, afirmă Ioan Holban despre volum. De asemenea, criticul literar Gheorghe Grigurcu spune despre Vasile Proca faptul că acesta „este, la ora actuală, unul dintre poeţii mizerabilismului indigen. Inspirându-se dintr-o stare de criză cu caracter cronic, grafiază dezolarea, angoasa, dezgustul în faţa unei lumi desfigurate, denaturate, căreia îi dă o ripostă sarcastică“.

Vasile Proca este poet, prozator, publicist şi redactor, a debutat editorial în 1987 cu versuri. Printre cărţile publicate se numără „Cerul pe pământ“, „Ambigua“, „Abatorul îngerilor“, „Prada din rai“, „Jocul de-a Dumnezeu“, „Duminica din trăsnet“, „Înfăţişarea angoasei“ şi „Povestiri din Cumania“. 

Comentarii