Ce s-a discutat ieri la Comisia de Dialog Social? Legea salarizării bugetarilor, tot mai contestată

„Lipsa a trei cuvinte din Legea salarizării ne lasă fără 10-50% din salarii, de la 1 ianuarie“

sâmbătă, 27 ianuarie 2018, 02:58
2 MIN
 „Lipsa a trei cuvinte din Legea salarizării ne lasă fără 10-50% din salarii, de la 1 ianuarie“

Anomalia a fost prezentată ieri de şeful CJAS, cei afectaţi fiind unii angajaţi ai instituţiei.

Comisia de Dialog Social, reunită ieri la Casa Pătrată, a fost prilej pentru mulţi dintre cei prezenţi să solicite modificarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Violeta Amariei, preşedintele Uniunii Judeţene a Confederaţiei Sindicatelor Demo­cratice din România Iaşi, a cerut aplicarea unitară a prevederilor acestei legi (153/2017).

Prezentă la şedinţă, senatoarea Iulia Scântei i-a cerut Violetei Amariei lista cu amendamentele propuse, în timp ce deputatul Marius Bodea s-a oferit să-i trimită liderei sindicale amendamentele PNL respinse la dezbaterile pe această lege, pentru că au fost aceleaşi cu cele solicitate vineri la CDS.

Liderul Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu, s-a raliat solicitărilor formulate de Violeta Amariei, aducând în discuţie şi unele sporuri care nu se acordă uniform, în unităţile medicale de acelaşi profil din ţară.

Chiar şi pre­şedintele Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, prezent la întrunirea de vineri, a formulat câteva cereri în numele angajaţilor CJAS Iaşi. Radu Ţibichi a arătat că lipsa a doar trei cuvinte din lege face ca 70 la sută dintre salariaţii Casei să piardă între 10 şi 50 la sută din salarii după 1 ianuarie. Practic, el a cerut ca articolul din lege care menţionează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să fie completat cu expresia „şi structurile acesteia“.

Şi directoarea excutivă a Casei Judeţene de Pensii, Maria Andronache, a arătat că instituţia funcţionează cu aceleaşi posturi blocate din 2010 încoace.

Concluzia a aparţinut tot Violetei Ama­riei: „Dacă e interes, se face. În 2018 poate nu, dar în 2019 mai sigur“, a spus ea, 2019 fiind an electoral.

Comentarii