anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Eveniment

„Pregătirea părinților care vor să conceapă un copil”

GALERIE
providenta
  • providenta
- +

Spitalul „Providența”, în parteneriat cu Departamentul Pro Vita Iași și Asociația Familia Tradițională vă invită pe 21 martie la atelierul cu tema „Pregătirea părinților care vor să conceapă un copil”, susținut de Alina Stoica, nutriționist terapeut și Mirela Gabriela Zetu, psiholog și psihoterapeut în cadrul Spitalului „Providența”. Evenimentul face parte din programul „Luna pentru viață” și va avea loc la Librăria Cărturești din Palas Mall, începând cu ora 18.30.

Pregătirea sarcinii în perioada de dinainte de concepție este deosebit de importantă pentru nașterea de copii sănătoși din toate punctele de vedere – fizic, emoțional și spiritual. Alimentația, adoptarea unui regim de viață echilibrat, analizele medicale, renunțarea la vicii dar mai ales atenția acordată problemelor emoționale ale ambilor parteneri sunt doar câteva din subiectele la care trebuie să mediteze părinții care își doresc un copil.

În cadrul evenimentului organizat de Spitalul „Providența” și Pro Vita Iași, Alina Stoica, și Mirela Gabriela Zetu vor aborda acest subiect din două perspective: regimul alimentar cu influențele exercitate asupra stării de sănătate, respectiv echilibrul emoțional, factor cheie în procesul de concepere.

Preconceperea este trăită cu mare bucurie și nerăbdare de majoritatea dintre noi, dar responsabilizarea viitorilor părinți trebuie să fie prioritară, mai ales din punct de vedere alimentar. Funcționarea optimă a procesului reproductiv este în strânsă legătură cu stilul de viață al ambilor parteneri, care își poate pune amprenta atât pozitiv, cât și negativ asupra fertilității masculine și feminine. Ambii părinți transmit în momentul conceperii caractere genetice specifice, pe baza cărora se va contura noua ființă”, a declarat Alina Stoica.

Mirela Zetu a ținut să precizeze că „atelierul de pe 21 martie se dorește a fi un dialog în care psihologul propune părinților-aspiranți sau părinților-în-devenire teme de reflecție cum ar fi: asumarea rolului de părinte dar și asumarea trecutului, iertarea și despărțirea lăuntrică de proprii părinți pentru a face loc noului rol pe care ni-l însușim în clipa în care hotărâm că a venit vremea să naștem sau, de ce nu, să înfiem un copil”.

Alina Stoica este terapeut nutriționist, fondatoarea conceptului NUTRIBALANCE (www.nutribalance.ro) şi unul dintre colaboratorii cunoscutului doctor Pavel Chirilă, fondatorul Clinicii Nera. Este mamă a trei copii și sprijină diverse proiecte în cadrul Spitalului „Providența” începând cu anul 2015.
Mirela Zetu este psiholog şi psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor, format în Psihoterapie Integrativă. Este licenţiată în Litere şi Psihologie, mamă a doi copii. Are, în plus, experienţă în psihoterapia de grup și a beneficiat de diverse formări din partea Centrului de Consiliere și Formare condus de Maica Siluana Vlad. În prezent este psiholog clinician în cadrul Spitalului „Providența”.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile – 25 persoane. Înscrierile se fac la adresa de email: departament.provita@gmail.com.

Atelierul face parte din seria de evenimente dedicate „Lunii pentru viață - Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, proiect susținut de Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor, în parteneriat cu Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Bucureşti. Punctul culminant al manifestărilor va fi „Marşul pentru viaţă” de pe 26 martie 2016, organizat în parteneriat cu Asociația Familia Tradițională.


Despre Spitalul Providența
Spitalul Providența este prima unitate medicală de acest gen din structura Bisericii Ortodoxe Române și oferă servicii medicale la un înalt standard de calitate. Mai multe informații pe:
www.providentamedical.ro.

Despre Pro Vita Iași
Departamentul Pro Vita este parte a Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală din cadrul Centrului Eparhial Iași. Misiune. Fiecare viață este importantă, fiecare om merită o șansă! Mai multe informații pe:
www.provitaiasi.ro.

Despre Asociația Familia Tradițională
Asociația Familia Tradiționalăa luat naștere în anul 2014 la inițiativa unui grup de intelectuali ieșeni. Are ca obiective principale promovarea și apărarea drepturilor și intereselor familiei autentice, tradiționale și totodată responsabilizarea societății cu privire la aceasta. Mai multe informații pe:
www.familiatraditionala.ro.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.