COMUNICAT DE PRESĂ

”Primul maraton virtual al îmbrățișărilor” în semn de solidaritate cu tinerii care au sindrom Down

luni, 22 martie 2021, 12:51
2 MIN

Și în acest an, un an pandemic, un an al restricțiilor, Fundația Star of Hope Romania a trecut dincolo de bariere și a rămas alături de copiii și tinerii cu sindrom Down și de ziua lor. Pe 21 Martie 2021, de Ziua Internațională a Sindromului Down, Fundația Star of Hope Romania a dat startul în premieră unui maraton online, un maraton virtual al îmbrățișărilor, un maraton al gândurilor bune, în semn de solidaritate cu copiii și tinerii care au sindrom Down.

Pe pagina de facebook a Fundației Star of Hope Romania au fost postate gândurile și îmbrățișările dumneavoastră, ale celor solidari cu copiii și tinerii cu sindrom Down.

"Acțiunea face parte din campania IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT, o campanie dedicată copiilor și tinerilor cu sindrom Down. Prin intermediul acestei campanii ne dorim să aducem în atenție tuturor oamenilor faptul că dizabilitatea nu alege nici timpul, nici locul, nici familia. Dizabilitatea lovește la întâmplare, atât copilul cât și părintele", spun organizatorii.

"Fundația Star of Hope Romania este pionier în dezvoltarea unor programe de intervenție timpurie pentru recuperarea copiilor cu sindrom Down în vederea integrării lor școlare și comunitare. În primii ani de viață, copilul cu sindrom Down are nevoie obligatoriu de terapie. Are nevoie de educație. Și are nevoie de acceptarea celor din comunitatea în care trăiește. La vârsta adolescenței are nevoie să facă ceva util atât pentru familie cât și pentru societate, să învețe o meserie din care mai apoi să trăiască. Să fie, atât cât se poate, un om independent", adaugă aceștia.

Despre Fundația Star of Hope Romania

*30 de ani de activitate în slujba copilului

*6 CENTRE DE ZI pentru peste 250 de copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani

*6 CENTRE DE ZI pentru pentru 254 de copii și tineri cu dizabilități (Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău)

**misiune – îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în dificultate, în special a copiilor cu dizabilități, dar si ajutorarea copiilor nevoiași pentru o viață mai bună, pentru ca aceștia să crească și să se dezvolte firesc, într-un climat de demnitate, încredere și de valorizare a ființei umane

*promotori și inițiatori ai strategiei Reabilitate Bazată pe Comunitate

Comentarii