„Puşcaşul“ care şi-a omorât zugravul a scăpat de arest. Va fi cercetat în libertate

sâmbătă, 07 iunie 2014, 01:50
2 MIN
 „Puşcaşul“ care şi-a omorât zugravul a scăpat de arest. Va fi cercetat în libertate

Tânărul din Vlădeni care şi-a împuşcat zugravul cu o puşcă cu aer comprimat cu lunetă va fi cercetat în libertate. Acesta fusese reţinut miercuri de către poliţişti pentru 24 de ore, dar instanţa a decis ca acesta să fie cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Ştefan Bejenariu este cercetat pentru patru infracţiuni, respectiv ucidere din culpă, participare la contrabandă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi uz de armă. El a comandat arma din Belgia, şi a fost adusă în România prin intermediul unei firme de curierat, şi a fratelui său, în jurul datei de 31 mai.

Luni, 2 iunie, Bejenariu şi-a adus patru muncitori pentru a lucra la construcţia casei sale, printre care şi victima Claudiu Şoptelea şi socrul acestuia, pentru a tencui pereţii exteriori ai casei. În jurul orei 14, Bejenariu s-a urcat în mansarda casei unde a început să se joace cu puşca pe care şi-a comandat-o din Belgia.

„El a spus poliţiştilor că îşi regla luneta de la puşcă, ochind câmpul care se vedea printr-unul dintre locaşurile în care trebuiau montate ferestrele. A tras două focuri de armă, iar la al treilea, la fereastră a ieşit victima, care a fost împuşcată în cap“, a precizat unul dintre anchetatori.

Ghinionul lui Claudiu Şoptelea a fost că alica i-a intrat în ochiul drept, apoi a pătruns până în creier, fiind împuşcat doar de la trei sau patru metri distanţă. Şoptelea a fost transportat cu elicopterul la spital, unde a fost operat, iar a treia zi spre dimineaţă a decedat.

Comentarii