„Serbarea datinilor”, astăzi, la Palatul Copiilor din Iași

joi, 19 decembrie 2019, 02:56
1 MIN
 „Serbarea datinilor”, astăzi, la Palatul Copiilor din Iași

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului judeţean de datini „Serbarea datinilor”, organizat de către Palatul Copiilor Iaşi, va avea loc astăzi, de la ora 14.00, în sala sala de festivităţi a instituţiei. Alături de programele pregătite de către copiii şi instructorii Palatului Culturii, la festival vor participa şi ansambluri de la Răducăneni, Victoria, Valea Lupului, Prisăcani sau Cucuteni.

„Serbarea datinilor reprezintă un moment al trăirii noastre de peste ani, când vin sărbătorile de iarnă şi redevenim cu toţii copii. Ne vom bucura de obiceiuri de altădată, căiuţi, cete de colindători, teatru laic, scenetă inspirată de Sărbători, Steaua sus răsare în sala de festivităţi a Palatului Copiilor Iaşi, de Bazarul lui Moş Crăciun, cu stand  cu dulciuri, ceai şi jucării, de flashmob”, au menţionat reprezentanţii Palatului Copiilor Iaşi.

De asemenea, vor avea loc manifestări precum „În lumea poveştilor de iarnă”, la care vor participa copii şi eroi de basm, iar în curtea Palatului Copiilor va fi amenajat „Orăşelul copiilor”, parcul tematic cu personaje de iarnă, cei mici având ocazia să se întâlnească cu Moş Crăciun, spiriduşii, renii şi sania lui, dar şi cu Albă ca Zăpada sau Crăciuneasa.

Comentarii