A ucis-o pe mama copiilor săi la coafor în Iaşi. În locul ei le va trimite câte 100.000 lei

sâmbătă, 14 iunie 2014, 01:59
2 MIN
 A ucis-o pe mama copiilor săi la coafor în Iaşi. În locul ei le va trimite câte 100.000 lei

Vasile Olaru a fost condamnat în primă instanţă, primind 16 ani şi 6 luni de închisoare, dar şi plata unor daune de 200.000 de lei celor doi copii minori ai săi. Decizia de condamnare în cazul ieşeanului Vasile Olaru nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Tribunalul a decis punerea sub a tutu­ror bunurilor mobile şi imobile ale criminalului, în limita a sume de bani pe care acesta trebuie să o achite drept daune morale propriilor copii.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 28 decembrie 2013, Vasile Olaru a mers în locuinţa personală de unde a luat un cuţit, cu scopul de a-şi ucide nevasta, Mina Olaru, cu care are trei copii. „Inculpatul s-a deplasat la locul de muncă al acesteia (un salon de coafură din Complexul Tudor Vladimi­rescu). Inculpatul a lovit-o de mai multe ori cu cuţitul, cauzându-i multiple leziuni care au condus la deces. În acelaşi context, inculpatul şi-a provocat mai multe plăgi abdominale penetrante“, precizează anchetatorii.

Procurorii au mai concluzionat că, pe 26 decembrie, cu două zile înainte de comiterea crimei, Mina Olaru se refugiase la un centru de ocrotire al Di­recţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Femeia recursese la acest gest din cauza violenţelor soţului ei, care o lovea atât pe ea, cât şi pe copii. Înainte de a o ucide, mai notează procurorii, bărbatul i-a cerut soţiei să discute despre plecarea ei de acasă. Femeia i-ar fi spus să aştepte, pentru că avea clienţi, iar în acel moment bărbatul, nervos, a lovit-o de mai multe ori cu cuţitul în zona gâtului, abdomenului şi toracelui, după care a încercat să se sinucidă.

Vasile Olaru a stat internat mai multă vreme la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Spiri­don“. După ce şi-a revenit, a fost reţinut de procurori şi arestat.

Comentarii